Stiklinė - 250 ml
200 ml kefyro
2/3 stiklinės aliejaus
1 stiklinė cukraus ( galima daugiau)
2 arbat.š. vanilinio cukraus
4 kiaušiniai
3 arbat.š. kepimo miltelių
3 stiklinės miltų
2 stori ilgi rabarbarų kotai ( ~ 500 - 700 g)
migdolų plokštelės
miltinis cukrus pabarstymui
Gaminimas: Rabarbarus nuvalom ir supjaustom kubeliais (maždaug 1.5X1.5 cm). Į dubenį mušam kiaušinius, pilam cukrų ir vanilinį cukrų. Gerai išplakam. Plakant po truputį supilam aliejų ir kefyrą. Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir išsijojam į dubenį. Tešlą gerai išmaišom. Suberiam rabarbarus, permaišom. Viską pilam į riebalais pateptą ir džiūvėsiais pabarstytą blėtelę ( arba išklotą kepimo popierium), išlyginam, pabarstom migdolų plokštelėm ir dedam kepti į iki 180"C - 190"C įkaitintą orkaitę. Kepam kol gražiai parunda, tikrinam pagaliuku. Pravėsusį apibarstome miltiniu cukrumi .
Greitas, skanus ir paprastas pyragas iš visada namuose esančių produktų.
Skanaus ;))
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą