2014 m. gegužės 29 d., ketvirtadienis

Malta kiauliena įdaryti pievagrybiai


~ 500 g maltos kiaulienos ( naudojau mentę)
1 morka
1/2 didelio svogūno
1 - 2 valg.š. majonezo
1 arbat.š. bazilikų pastos
druska, pipirai
mėgiami prieskoniai (naudojau chimi churi, prieskonius maltai mėsai)
labai didelių pievagrybių

Gaminimas: Pievagrybius nuplauname, išpjauname kotukus ir išskobiame skroteles. Pabarstome druska ir pipirais.
Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname su trupučiu aliejaus iki skaidrumo. maltą mėsą dedame į dubenį, beriame prieskonius, dedame bazilikų pastą, majonezą, pakepintą svogūną, smulkia tarkute (sūrio) sutarkuotą morką ir viską gerai suminkome.  Šiuo faršu prikemšame pievagrybių kepures padarydami kauburėlį.


Pievagrybius dedame į folija išklotą ir aliejum pateptą blėtelę. Kepame iki 200"C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 min., kol gražiai apskrunda ir įbedus šakutę bėga skaidrios sultys.
Patiekiame su padažiuku. Galite pritaikyti koks jums labiausiai patinka. Aš maišiau naminį pomidorų padažą, majonezą ir adžiką.


Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą