2013 m. kovas 5 d., antradienis

Maltos mėsos užkeptinis

Turėjau maltos jautienos ir kiaulienos, o visokie kotletai, kukuliukai jau nusibodę, tai išėjo kažkas va tokio:


~ 300g maltos jautienos
~ 300 g maltos kiaulienos
2 didelės morkos
2 dideli svogūnai
7 - 8 nemaži pievagrybiai (galima ir daugiau)
1 arbat.š. su kaupu garstyčių
2 arbat.š. su kaupu majonezo
pipirų. druskos, mėgiamų prieskonių
gabalėlis fermentinio sūrio ( daugiau ar mažiau, kaip patinka)
3 valg.š. grietinės, kefyro ar rūgpienio

Gaminimas: į mėsytę dedam prieskonius, pipirus, druską, garstyčas ir majonezą, viską gerai išmaišom ir paliekam marinuotis kol pasiruošim kitus produktus. Morkytes sutarkuojam, svogūnus supjaustom plonais pusžiedžiais ir apkepam su trupučiu aliejaus, vėliau įpilam vandenuko ir ištroškinam (vandenuko nedaug, kad troškinant išgaruotų). Pasūdom, įberiam pipiriukų. Pievagrybius susipjaustom riekelėm. Sūrį susitarkuojam.
Į mėsytę įmaišom gritinę ar kefyrą (aš dėjau rūgpienį), ir verčiam ją į aliejum pateptą kepimo indą. Indas turi būti tokio dydžio, kad mėsytės gautųsi apie 1.5 - 2 cm storio sluoksnis. Ją paprasčiausiai paskirstom po visą indą ir paspaudžiam. Ant mėsytės dedam morkytes su svogūnais, tada išklojam pievagrybių riekelėm, užberiam sūrio ir kepam iki 200"C įkaitintoj orkaitėj apie 40 - 60 min.
Kepant atsiranda nemažai skysčio, jį nupilam. Jei gaila išmesti, pridėjus  truputį miltų, grietinės, pomidorų padažo ir pakaitinus, galima pasidaryti padažiuką.
Valgėme su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais.
Išėjo labai skanus patiekaliukas, kuriuo negėda ir svečią pavaišint ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą