2013 m. kovo 7 d., ketvirtadienis

Orkaitėje kepta skumbrė


3 skumbrės
1 galvutė česnako
druskos
pipirų
maltos kalendros
malto muskato
Provanso žolelių
truputis citrinos

Gaminimas: žuvis išvalome, išplauname, nusausiname, padarom kelis skersinius pjūvius ir ištriname prieskonių ir druskos mišiniu, išskyrus citriną. Paliekame pasimarinuoti kokiam pusvalandžiui.
Blėtelę išklojame folija, patepame aliejumi, sudedame žuvis, pašlakstome citrinos sultimis ir kepame iki 200"C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Galima valgyti tiek šiltą tiek šaltą. Tinka su daržovėmis, ryžiais, bulvėmis .
Kadangi aš labai mėgstu skumbrę, tai tokia, kvepianti česnaku, man labai patiko.
Tikrai rekomenduoju ;))

6 komentarai: