2013 m. rugpjūčio 29 d., ketvirtadienis

Pomidorai drebučiuose

Per ilgus metus atidirbtas receptas, o kas pasidalino, jau net nebeprisimenu. Tik vis tobulinau ir tobulinau, kol pasiekiau man labiausiai priimtiną variantą.
Labai skanūs...


pomidorai
svogūnai
petražolės
Marinatas:
6 valg.š. su kaupu želatino
3/4 stikl. vandens želatinui užpilti
1.5 l vandens
2 valg.š. su kaupeliu druskos
8 valg.š. su kaupu cukraus
9 valg.š. acto 9 %
4 lauro lapai
10 kvepiančių pipirų
3 gvazdikėliai

Gaminimas: Želatiną beriam į dubenėlį ir užpilam vandeniu, kad išbrinktų.
Stiklainius švariai išplaunam, išvarvinam. Pomidorus supjaustome norimo dydžio gabalėliais, bet ne smulkiai (aš pjaustau griežinėliais 1 cm storio arba skiltelėm), svogūnus plonais žiedeliais, petražoles suskirstom šakelėm. Į stiklainius dedam sluoksniais pomidorus, svogūnus, po šakelę petražolių, lengvai paspaudžiam. Daržovių nedadedam maždaug per pirštą iki viršaus.
Į puodą pilame 1.5 l vandens, beriame cukrų, druską, prieskonius, ir po užviripo paverdame 5 min., tada supilame actą ir užverdame. Dedame išbrinkusį želatiną ir maišydami pakaitiname iki virimo, bet neužverdame. Taip paruoštą marinatą po truputį supilam ant pomidorų, stiklainius pridengiam dezinfekuotais dangteliais, statome į puodą, kuriame įtiestas rankšluostėlis ir pilame šilto vandens. Jis turėtų uždengti nors 2/3 stiklainio. Puodą statome ant ugnies ir kaitinam nuo užvirimo apie 10 min.
Iškeliame stiklainius, užsukame ir padedame atvėsti. Atvėsusius dedame į šaldytuvą.
Mėgaujamės žiemą ;))
Sustengus  drebučiams galima išnešti į vėsų rūsį.

Šito marinato man užtenka 8 - 9 stiklainiam (0.7 litro) užpilti.
Jei pomidorai labai skysti, gelite padidinti želatino kieki 1 valg.š. ir labai stipriai negrūskite.


2 komentarai: