2012 m. gruodžio 8 d., šeštadienis

Moliūginiai sklindžiai

Kai tokiu metu prasipjauni  didžiulį moliūgą, tai tenka prisigalvot visko. Šis receptukas gimė iš amerikietiškų blynelių, nes jie man labai patinka ir savo vaizdu, ir skoniu. Tad dalinuos: išbandyta, išragauta, namiškiai įvertino teigiamai, ateityje bus kartojamas.

   Stiklinė - 250 ml
2 kiaušiniai
2 valg.š. cukraus
žiupsnelis druskos
3/4 stiklinės moliūgo (tarkuoto bulvine tarka, jei atsiranda skysčio, nupilam)
1 stiklinė ir 1/4 stiklinės kefyro
1.5 arbat.š. kepimo miltelių
1/4 stiklinės aliejaus
2 stiklinės miltų

Gaminimas: Moliūgą, kiaušinius, kefyrą ir aliejų sumaišom vienam dubenyje; cukrų, druską, miltus, kepimo miltelius - kitam. Tada viską sujungiam kartu, tik nepermaišom, pakanka pamaišyti tiek, kad neliktų sausų miltų. Paliekam pastovėt 20 - 30 min.
Keptuvę įkaitinam, patepam aliejum ( tik prieš pirmus blynus), dedam po didelį šaukštą tešlos ( didelėje keptuvėje man tilpo 3 blynai), uždengiam ir kepam ant silpnos ugnies, kol paviršiuje atsiranda skylutės, tada apverčiam ir baigiam kept atidengtus.
Iškepa gardūs, gražūs, geltoni sklindžiai. Jei jūsų moliūgas bus oranžinis, sklindžiai bus dar gražesni.
Valgėme su trintom šaldytom vyšniom, bet tiks visos jūsų mėgiamos uogienės ar medus.
Skanaus... ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą