Toks įdomus nekeksiškas keksas. Purus ir drėgnas. Neriebus. Mums labai patiko...
Radau jį čia.
3 kiaušiniai
2 valg.š. cukraus (mėgstančios saldžiau, berkite daugiau ;))
2valg.š. manų
200 ml jogurto (natūralaus, su vaisiais ar kefyro)
2 obuoliai
2 stikl. miltų
2 arbat.š. kepimo miltelių
5 valg.š. aliejaus
galima įdėti vanilinio cukraus
Gaminimas: kiaušinius išplakam su cukrum ir vaniliniu cukrum, pilam jogurtą, aliejų ir manus, išplakam. Tada suberiam išsijotus, su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir gerai išmaišom. Pabaigoje įmaišom burokine tarka sutarkuotus obuolius. Tešlą pilam į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą ar kepimo popierium išklotą, stačiakampę kekso formą. Kepam iki 190"C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 min. Ar iškepęs, tikrinam pagaliuku, turi nesivelti.
Pirmąjį kepiau su kefyru,
o štai šis su mangų - ananasų skonio jogurtu
Stiklinė pieno, kavos puodelis ir gabalėlis kekso, tikra palaima.
greitas, nesudetingas keksas tik man saldumo truko:)
AtsakytiPanaikintiKitu kart Įdėkite daugiau ;). Aš naudojau pasaldintus jogurtus, tai kažkaip nepasigedau, ir obuoliai nerūgštūs buvo ;)
PanaikintiO manus reikia ištirpinti?? Ar tiesiog berti i masę? :)
AtsakytiPanaikintiGreta, beriate viską iš eilės, kaip parašyta :) galite cukraus daugiau iberti, jei mėgstate saldžiai )
Panaikintisveiki ka galima deti vietoj jogurto?
AtsakytiPanaikintiIevute, aš tet recepte, skliausteliuose parašius, kad ir kefyrą galima ;)
Panaikinti