2012 m. gruodžio 6 d., ketvirtadienis

Keksas su obuoliais

Toks įdomus nekeksiškas keksas. Purus ir drėgnas. Neriebus. Mums labai patiko...
 Radau jį čia.


3 kiaušiniai
2 valg.š. cukraus (mėgstančios saldžiau, berkite daugiau ;))
2valg.š. manų
200 ml jogurto (natūralaus, su vaisiais ar kefyro)
2 obuoliai
2 stikl. miltų
2 arbat.š. kepimo miltelių
5 valg.š. aliejaus
galima įdėti vanilinio cukraus

Gaminimas: kiaušinius išplakam su cukrum ir vaniliniu cukrum, pilam jogurtą, aliejų ir manus, išplakam. Tada suberiam išsijotus, su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir gerai išmaišom. Pabaigoje įmaišom burokine tarka sutarkuotus obuolius. Tešlą pilam į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą ar kepimo popierium išklotą, stačiakampę kekso formą. Kepam iki 190"C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 min. Ar iškepęs, tikrinam pagaliuku, turi nesivelti.
Pirmąjį kepiau su kefyru,


o štai šis su mangų - ananasų skonio jogurtu


Stiklinė pieno, kavos puodelis ir gabalėlis kekso, tikra palaima.

6 komentarai:

  1. greitas, nesudetingas keksas tik man saldumo truko:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kitu kart Įdėkite daugiau ;). Aš naudojau pasaldintus jogurtus, tai kažkaip nepasigedau, ir obuoliai nerūgštūs buvo ;)

      Panaikinti
  2. O manus reikia ištirpinti?? Ar tiesiog berti i masę? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Greta, beriate viską iš eilės, kaip parašyta :) galite cukraus daugiau iberti, jei mėgstate saldžiai )

      Panaikinti
  3. Atsakymai
    1. Ievute, aš tet recepte, skliausteliuose parašius, kad ir kefyrą galima ;)

      Panaikinti