2012 m. gruodžio 4 d., antradienis

"Čirviniai" blynai su obuoliais

Man jie visada bus "čirviniai" blynai, nors dabar jie dažnai pavadinami vafliais. Labai knietėjo išbandyti elektrinę jų keptuvę, ir labai norėjos įtarkuoti obuolio. Eksperimentus aš mėgstu ;))


2 kiaušiniai
1 valg.š. grietinės
2 valg.š cukraus
1 arbat.š. vanilinio cukraus
2 stiklinės miltų
2 stiklinės pieno
2 valg.š. aliejaus
1 didelis obuolys
žiupsnelis druskos

Gaminimas: kiaušinius išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Dedame grietinę, pilame pusę pieno ir išplakame. Suberiame išsijotus miltus - išplakame, supilame likusį pieną, aliejų - išplakame. Įmaišome burokine tarka sutarkuotą obuolį.
Specialę elektrinę ar senovinę vartomą keptuvę įkaitiname, dedame tešlos ir kepame.
Labai patiko elektrinė keptuvė, nes uždarius nereikia laikyti, gali sau daug nuveikti( susiplauti indus, susitrinti uogas, užsiplikyti arbatos).
Karštų blynų vieno ant kito nedėjau, kad nesuminkštėtų, vėsinau ant grotelių.
Labai patiko. Truputį traškus viršus ir lengvas obuolio prieskonis viduje.
Tiks ir vakarienei, ir desertui.

7 komentarai:

  1. Labai skanūs! Ačiū už labai puikius ir labai skanius receptus :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Superinis receptas! Labai jums ačiū:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nu riskiai truksta arba sodos,arba kepimo milteliu.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jei jums truksta, isidekite. Man, asmeniskai, cia jie tikrai nereikalingi

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kieti ir sausoki vafliai

    AtsakytiPanaikinti