2012 m. gruodžio 30 d., sekmadienis

Bulviniai kukuliai

Labai tinka vakarienei. Lengvai pagaminami, visada galima sunaudoti bulvių likučius nuo pietų. ;)


8 vidutinio dydžio virtos bulvės ( geriausia virtos su lupena)
2 valg.š. miltų
1 kiaušinis
1 arbat.š. sviesto
druskos
1 valg.š. bulvių krakmolo apvoliojimui

Gaminimas: šaltas bulves sumalame ar sutarkuojame burokine tarka. dedame sviestą, įmušame kiaušinį, beriame druskos ir miltus. Viską gerai suminkome, drėgnomis rankomis darome graikinio riešuto dydžio kukulius ir apvoliojame krakmole.
Dedame į verdantį pasūdytą vandenį, kai pakyla, verdame apie 5 - 10 min, išgriebiame kiaurasamčiu. Patiekiame su tirpintu sviestu, spirgučiais ar grietinės padažu.
Mes valgome su grietinės padažu: keptuvėje pakaitinu trupučiuką sviesto, kelis šaukštus grietinės, truputį vandens, druskos ir krapų.

4 komentarai:

  1. ka tik isbandziau si recepta.
    bulves tarkavau su burokeliu tarka ir man sis budas nelabai patiko, kadangi jautesi gruzuliukai, bulviu mase nebuvo glotni, svelni, kramtant jautesi nesusitrynusios bulves. o visa kita OK.
    kita karta bandyciau su mesmale, taciau ja reikia tureti pirmiausia :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai gal turite smulkesnę tarkutę ( sūriui ), tarkuokite ja. O gal mažai minkėte, nes man gumuliukų nelieka, o retai kada malu, beveik visada tarkuoju ;))

      Panaikinti
  2. Gailiuosi, kad dariau pagal si recepta. Manau, reikia deti krakmolo i bulves, jei norit valgyt ne bulviu kose.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visą amžinybę darau ir tikrai nereikia deti jokio krakmolo, i krakmolą tik apvoliojame. Gal kažką ne taip padarėte ;)

      Panaikinti