Labai tinka vakarienei. Lengvai pagaminami, visada galima sunaudoti bulvių likučius nuo pietų. ;)
8 vidutinio dydžio virtos bulvės ( geriausia virtos su lupena)
2 valg.š. miltų
1 kiaušinis
1 arbat.š. sviesto
druskos
1 valg.š. bulvių krakmolo apvoliojimui
Gaminimas: šaltas bulves sumalame ar sutarkuojame burokine tarka. dedame sviestą, įmušame kiaušinį, beriame druskos ir miltus. Viską gerai suminkome, drėgnomis rankomis darome graikinio riešuto dydžio kukulius ir apvoliojame krakmole.
Dedame į verdantį pasūdytą vandenį, kai pakyla, verdame apie 5 - 10 min, išgriebiame kiaurasamčiu. Patiekiame su tirpintu sviestu, spirgučiais ar grietinės padažu.
Mes valgome su grietinės padažu: keptuvėje pakaitinu trupučiuką sviesto, kelis šaukštus grietinės, truputį vandens, druskos ir krapų.
ka tik isbandziau si recepta.
AtsakytiPanaikintibulves tarkavau su burokeliu tarka ir man sis budas nelabai patiko, kadangi jautesi gruzuliukai, bulviu mase nebuvo glotni, svelni, kramtant jautesi nesusitrynusios bulves. o visa kita OK.
kita karta bandyciau su mesmale, taciau ja reikia tureti pirmiausia :))
Tai gal turite smulkesnę tarkutę ( sūriui ), tarkuokite ja. O gal mažai minkėte, nes man gumuliukų nelieka, o retai kada malu, beveik visada tarkuoju ;))
PanaikintiGailiuosi, kad dariau pagal si recepta. Manau, reikia deti krakmolo i bulves, jei norit valgyt ne bulviu kose.
AtsakytiPanaikintiVisą amžinybę darau ir tikrai nereikia deti jokio krakmolo, i krakmolą tik apvoliojame. Gal kažką ne taip padarėte ;)
Panaikinti