Na štai, kadangi jau braškyčių sezonas, tai mamos gimtadieniui kepiau tokį visai paprastutį tortuką su braškėm. Lengvas, skanus, gaivus...
Biskvitui:
5 kiaušiniai
200 ml cukraus
250 ml miltų
1 arbat.š. kepimo miltelių
1 arbat.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
3 valg.š. šilto vandens
Kremui:
750 ml grietinėlės
cukraus pagal skonį
citrinos sulčių arba rūgšties pagal skonį
3 grietinėlės standintojo pakučiai
braškės( sunaudojau apie 500 g)
koncervuoti persikai
Sulaistymui:
vanduo
cukrus
citrinos sultys, sirupas nuo persiku
Gaminimas: Biskvitą geriausia išsikepti iš vakaro, tada jis lengviau pjaustysis. Į dubenį mušame visus kiaušinius, beriame cukrų, vanilinį cukrų ir druską, pilame vandenį. Viską plakame mikseriu, kol nelieka cukraus kristalėlių, o masė patrigubėja. Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir išsijojam į kiaušinių - cukraus masę. Atsargiai išmaišome šluotele, keldami iš apačios į viršų. 26 cm skersmens išardomą formą išklojam kepimo popierium ir supilam tešlą, išlyginam. Kepam iki 180"C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 45 min. Tikrinam pagaliuku, turi būti sausas.
Į dubenį supilam grietinėlę, cukrų ir citrinos sultis pagal skonį ir plakam iki standžių putų. Pabaigoje suberiam standintoją ir dar paplakam.
Pasiruošiam sulaistymą: Į vandenį pilam persikų sirupo, spaudžiam citrinos, beriam cukraus, išmaišom, pasidarom tokį skanų gėrimėlį ;))
Biskvitą perpjaunam į 3 dalis. Ant torto padėklo dedam vieną dalį, sulaistom, dedam grietinėlės sluoksnį, išlyginam, pridedam pjaustytų persikų, ant viršaus dar truputį grietinėlės, dedam antrą biskvitą, sulaistom, grietinėlės sluoksnį, pridėliojam pjaustytų braškių, truputį grietinėlės ir paskutinį sluoksnį biskvito, sulaistom. Visą tortą aptepam grietinėle ir puošiam. Aš puošiau braškėm, persikais ir melisos lapeliais.
Tortą geriausia palaikyti šaldytuve per naktį ir tada ragauti.
2013 m. birželio 23 d., sekmadienis
2013 m. birželio 12 d., trečiadienis
Browni's su varške ir vyšniomis
Vos tik pamačiau jį tinklaraštyje " Bon Appetit", iškart supratau kad kepsiu. Žaviai atrodantis, kvepiantis šokoladu ir vyšniomis, idealaus skonio.
Vienu žodžiu - NEREALUS...
Proporcijos pyragui, kepamam 26 cm skersmens formoje
150 g juodojo šokolado
180 g sviesto
200 g cukraus
2 arbat.š. kepimo miltelių
225 g miltų
5 kiaušiniai
2 arbat.š. vanilinio cukraus
500 g kreminės varškės
400 g atšildytų, nuvarvintų vyšnių
1 valg.š. su kaupu krakmolo
Gaminimas: dubenėlyje virš garų vonelės ištirpinam šokoladą su sviestu, padedam pravėsti. Kitame dubenyje suplakam 3 kiaušinius ir 50 g cukraus , pridedam vanilinį cukrų, išplakam. Plakant supilam atvėsusį šokoladą su sviestu, pabaigoje - miltus su kepimo milteliais.
Kreminę varškę suplakam su likusiais 2 kiaušiniais ir cukrum, įmaišom krakmolą.
26 cm skersmens atidaromą formą išklojam kepimo popierium ir sudedam 1/3 tešlos, išlyginam, tada dedam pusę varškės kremo ir išdėliojam pusę vyšnių.
Ant virsaus paskirstom pusę likusios tešlos, vėl dedam varškę, vyšnias ir likusia tešlą.
Pyragą kepame iki 180"C - 190"C įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min
Ragaujame visiškai atvėsusį, geriausia kitą dieną.
Labai skanus, tirpstantis burnoje. Stiprus šokolado skonis su gaivia vyšnių rūgštele ir švelnia varške...
Vienu žodžiu - NEREALUS...
Proporcijos pyragui, kepamam 26 cm skersmens formoje
150 g juodojo šokolado
180 g sviesto
200 g cukraus
2 arbat.š. kepimo miltelių
225 g miltų
5 kiaušiniai
2 arbat.š. vanilinio cukraus
500 g kreminės varškės
400 g atšildytų, nuvarvintų vyšnių
1 valg.š. su kaupu krakmolo
Gaminimas: dubenėlyje virš garų vonelės ištirpinam šokoladą su sviestu, padedam pravėsti. Kitame dubenyje suplakam 3 kiaušinius ir 50 g cukraus , pridedam vanilinį cukrų, išplakam. Plakant supilam atvėsusį šokoladą su sviestu, pabaigoje - miltus su kepimo milteliais.
Kreminę varškę suplakam su likusiais 2 kiaušiniais ir cukrum, įmaišom krakmolą.
26 cm skersmens atidaromą formą išklojam kepimo popierium ir sudedam 1/3 tešlos, išlyginam, tada dedam pusę varškės kremo ir išdėliojam pusę vyšnių.
Ant virsaus paskirstom pusę likusios tešlos, vėl dedam varškę, vyšnias ir likusia tešlą.
Pyragą kepame iki 180"C - 190"C įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min
Ragaujame visiškai atvėsusį, geriausia kitą dieną.
Labai skanus, tirpstantis burnoje. Stiprus šokolado skonis su gaivia vyšnių rūgštele ir švelnia varške...
2013 m. birželio 8 d., šeštadienis
Keksiukai su rabarbarų ir razinų įdaru
2 kiaušiniai
150 g cukraus
2 arbat.š. vanilinio cukraus
žiupsn. druskos
100 g kepinių margarino arba sviesto
140 ml pieno
250 g miltų
2 arbat.š. kepimo miltelių
Įdarui:
1 storas ilgas rabarbaro lapkotis
didelė sauja razinų
4 valg.š. cukraus
1/2 arbat.š. cukruotų apelsino žievelių
Gaminimas: Nuvalytą rabarbarą supjaustome kubeliais, sudedame į nedidelį puodą, beriame nuplautas razinas, cukrų ir dedame apelsino žieveles. Viską dedame ant ugnies ir maišydami apverdame. Paliekame atšalti. Atšalusius rabarbarus nukošiame.
Dubenyje suplakame kiaušinius su cukrum ir vaniliniu cukrum, įmaišome išlydytą atvėsintą margariną, pieną. miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska.
Į keksiukų blėtelę išdėliojame popierines keksiukų formeles, dedame po šaukštą tešlos, tada į viduriuką arbatinį šaukštelį su kaupu rabarbarų
ant viršaus vėl paskirstome likusią tešlą. Į iki 190"C įkaitintą orkaitę šauname keksiukus ir kepame apie 30 - 35 min. Tikrinam pagaliuku, turi būti sausas.
Atvėsiname ant grotelių, apibarstome miltiniu cukrumi.
Labai skanūs, su gaivia rūgštele ir kvepiantys apelsinu ;))
2013 m. birželio 3 d., pirmadienis
Rūgštynių - špinatų sriubytė su kiaušiniais
3 vidutinės bulvės
1 morka
didelė sauja rūgštynių
didelė sauja špinatų
1 - 2 kiaušiniai
kubelis vištienos sultinio (nebūtinai)
druska
cukrus
Gaminimas: Užverdam pora litrų vandens, sudedam kubeliais supjaustytas bulves, sutarkuotą morką ir sultinio kubelį. Kai daržovės suminkštėja, sudedam truputį pasmulkintus špinatus ir rūgštynes, paverdam kelias minutes, jei reikia pridedam druskos ar cukraus.
Dubenėlyje išplakam kiaušinius, plakant, po truputį, įpilam sriubos, išmaišom, suverčiam į verdančią sriuba, išmaišom ir užverdam.
Išjungus reikia duoti keletą minučių pastovėti. Tada jau galim piltis ir ragauti, jei labai noris, galima įsidėti grietinės, nors šiaip, ji jau čia nesideda ;)
Labai skani senovinė sriubytė su daug pavasarinių vitaminų.
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)