2013 m. birželio 8 d., šeštadienis

Keksiukai su rabarbarų ir razinų įdaru


2 kiaušiniai
150 g cukraus
2 arbat.š. vanilinio cukraus
žiupsn. druskos
100 g kepinių margarino arba sviesto
140 ml pieno
250 g miltų
 2 arbat.š. kepimo miltelių
Įdarui:
1 storas ilgas rabarbaro lapkotis
didelė sauja razinų
4 valg.š. cukraus
1/2 arbat.š. cukruotų apelsino žievelių

Gaminimas: Nuvalytą rabarbarą supjaustome kubeliais, sudedame į nedidelį puodą, beriame nuplautas razinas, cukrų ir dedame apelsino žieveles. Viską dedame ant ugnies ir maišydami apverdame. Paliekame atšalti. Atšalusius rabarbarus nukošiame.
Dubenyje suplakame kiaušinius su cukrum ir vaniliniu cukrum, įmaišome išlydytą atvėsintą margariną, pieną. miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska.
Į keksiukų blėtelę išdėliojame popierines keksiukų formeles, dedame po šaukštą tešlos, tada į viduriuką arbatinį šaukštelį su kaupu rabarbarų


ant viršaus vėl paskirstome likusią tešlą. Į iki 190"C įkaitintą orkaitę šauname keksiukus ir kepame apie 30 - 35 min. Tikrinam pagaliuku, turi būti sausas.
Atvėsiname ant grotelių, apibarstome miltiniu cukrumi.
Labai skanūs, su gaivia rūgštele ir kvepiantys apelsinu ;))

2 komentarai: