Užmačiau šiuos gražuolius širšių lizde. Noras juos išsikepti po truputėlį brendo brendo, kol subrendo. Labiausiai mane žavi šių blynų storumas ir kepimas beveik sausoje keptuvėje. Man labai nepatinka riebūs blynai.
Šie - tikrai idealūs. Skanūs, nerealiai stori, lengvai pagaminami ir šeima visiškai soti ;))
Kepiau iš dvigubos normos ir su nedideliais pakeitimais.
2 kiaušiniai
3 valg.š. cukraus
2 arbat.š. vanilinio cukraus
4 valg.š. aliejaus
2 stiklinės rūgpienio ( stiklinė - 250 ml)
2 stiklinės miltų
1/2 arbat.š. druskos
1 arbat.š. sodos
1 arbat.š. sukaupu kepimo miltelių
Gaminimas: viename dubenyje sumaišom miltus, sodą, kepimo miltelius ir druską; kitame - kiaušinius paplakam su cukrum ir vaniliniu cukrum, supilam rūgpienį, aliejų ir išmaišom. Tada skystus komponentus pilam į sausus ir lengvai permaišom, bet tik tiek, kad neliktų sausų miltų. Kai tik sausų miltų nebesimato, daugiau nebemaišome. Tešla nebūna vientisa. Ji tirštoka ir su gumulėliais, bet taip ir turi būti. Tokią tešlą paliekame 30 min ar ilgiau pastovėti.
Įkaitinam keptuvę, patepam aliejum ( aš tepiau silikoniniu šepetėliu) ir šaukštu dedam blynelius, jokiu būdu nemaišom tešlos. Apverčiam, kai pradeda rodytis skylutės.
Iš šios normos išeina nemažai gražuolių, storų, purių blynų.
Blynukai tikrai skanūs ir šilti, ir šalti. Prie jų tinka ir uogienės, ir jogurtas, galima valgyti ir vienus ar aplietus medumi.
Kažkada bandžiau, ir man nesigavo ;( o dabar vėl gunduosi pamačius tavo gražuoliuusssss.
AtsakytiPanaikintiMan labai patiko. Kažkaip viskas praėjo be jokių nesklandumų. Mėgstu tokius receptus, kur paprastų produktų dėka - superiniai patiekalai gaunas ;)) Bandyk, tikrai pavyks. Svarbiausia nepermaišyt
Panaikintio ka galima vietoj rugpienio pakeist?
AtsakytiPanaikintiDovile, tiks ir kefyras, išbandyta ;)
Panaikintilabai skanus :)
AtsakytiPanaikintiRytui pabandysiu issikepti .
AtsakytiPanaikintiIrena, tikrai bandykite, dabar tik šitus kepu ir amerikietiškus ;)
PanaikintiČia gi toks pat receptas kaip amerikietiškiems blynams, ar jų skonis skiriasi?
AtsakytiPanaikintiNa, amerikietiškų pas mane truputį kitoks ir truputį kitaip kepasi. Man, asmeniškai, skoniai skiriasi
PanaikintiAciu uz puiku recepta :* nerealus blynai! Musu seimos favoritai :)
AtsakytiPanaikintiAciu, kad kepate. Mes ir dar ju neatsivalgem ;)
PanaikintiLabai skanūs blynai! Tik gaila, kad nesugebu gražiai jų išsikepti, kai reikia kepti ant sausos keptuvės, arba prideginu, arba neiškepa iki galo, bet bet kokiu atveju tikrai skanūs!
AtsakytiPanaikintiAnt letos ugnies kepkit ir bus super
PanaikintiLabai ačiū, Ina, už eilinį nuostabų receptą😺
AtsakytiPanaikintiLabai gerai pavyko, labai sotus blynukai :)
AtsakytiPanaikintiPauliau, Urte Vika, Labai džiugu girdėt kad pavyko ir patiko. Skanaus
AtsakytiPanaikintiLaba diena, aciu labai uz recepta, katik bandziau labai patiko, kepsiu dar ne karta :)
AtsakytiPanaikintiOlga, prašom. Skanių blynukų
AtsakytiPanaikintiAr galima rugpieni pakeist vandeniu
AtsakytiPanaikintiTikrai ne. Kefyras arba rūgpienis reikalingi tam, kad reguodami su soda ir kepimo milteliais išpurentų tešlą
PanaikintiKaip reiktų, kad parašytumėt kiek gaunasi vienetais. Nors maždaug :) Noriu kepti ir nežinau ar dvigubinti ingredientus ar ne. Nes daug žmonių :(
AtsakytiPanaikintiNa, neparašysiu vienetais, bet tikrai nemažai.
AtsakytiPanaikinti