Benaršydama interneto platybėse, bežiūrinėdama video receptus, užtikau kai ką nerealaus.
Ideali mielinė tešla bandelėms. Pakylanti šaldytuve per valandą laiko, maloni dirbant, tinka su visokiais įdarais. Iškepa minkštutėlės, skanutėlės bandelės.
2 kiaušiniai
400 ml pieno
60 g mielių
5 valg.š. cukraus
1 arbat.š. druskos
1 arbat.š. kepimo miltelių
6 valg.š. aliejaus
800 g - 900 g miltų (gali reikt ir mažiau, labai priklauso nuo miltų)
Gaminimas: Dubenyje išplakam mikseriu kiaušinius, cukrų ir druską, pilam šiltą pieną, aliejų, sutrupiname mieles, gerai išplakam. Kepimo miltelius sumaišom su miltais ir po truputį beriam į tešlą, plakdami tešlos maišymui skirtais antgaliais. Beriam tol, kol eina maišyti mikseriu, Kai mikseris jau nebegali padėti, beriame likusius ir minkome rankomis. Tešla lipnoka, neišsigąskite. Man į tešlą sueina apie 800 g miltų. dar apie 100 g beriame ant stalo verčiame tešlą ir baigiame minkyti. Padarome rutulį tešlos, jį dedame į
stiklinį dubenį, pateptą aliejumi ir uždengiame maistine plėvele, praduriame skylute ir dedame į šaldytuvą. Pakyla per valandą, pusantros.
Iš pakilusios tešlos gaminame įvairias bandeles.
Su dešrele:
Hoddogines dešreles perpjauname pusiau. Iš gabalėlio tešlos iškočiojame ar ištampome blynelį, dedame pusę dešrelės, užspaudžiame, įpjauname ir suformuojame bandeles. Dedame į blėtelę, išklotą kepimo popierium ir paliekame pakilti apie pusvalandį.
Kai pakyla, patepame kiaušiniu, pabarstome baziliku.
Kepame iki 200"C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
Su kopūstais:
Kopūstus patroškiname apie 30 min, nupilame skystį, pilame aliejaus truputį, beriam cukraus ir druskos ir pakepiname. Pravėsusiais įdarome bandeles.
Iškočiojame ar ištampome blynelį, dedame įdaro, užspaudžiame, suformuojame pailgą pyragėlį ir siūle į apačią dedame į blėtelę. Kai pakyla, patepame kiaušiniu ir pabarstome sezamu. Kepam iki 200"C įkaitintoje orkaitėje .
Bandelės - mazgeliai:
Gabalėlį tešlos suvoliojam į volelį, perrišam mazgą, tada dar užkišam likusius galus, - vieną iš viršaus, kitą iš apačios. Paliekam pakilti, pakilusias aptepam kiaušiniu ir pabarstom perliniu ar paprastu cukrum. Kepam 200"C orkaitėj apie 10 min.
Bandelės su varške:
Varškę ištrinam su kiaušiniu, dedam pagal skonį cukraus, truputį vanilino, cukruotų apelsino žievelių, truputį miltų ir manų ( 300g varškės, dėjau po arbat.š. miltų ir manų), gerai išmaišom.
Imam gabalėlį tešlos, suformuojam rutuliuką, tada jį suplojam , dedam į blėtelę, išklotą kepimo popieriumi, paliekam pakilti. kai pakyla, stiklinėlės apačia įspaudžiam duobeles, jų dugną kelis kart subadom šakute, pridedam varškės, patepam kiaušiniu ir kepam 10 - 15 min iki 200"C įkaitintoj orkaitėj.
Su vištiena:
Gabalėlį tešlos ištampom ar iškočiojam, dedam įdaro ( virtą vištieną sumalam, pakepinam su svogūniuku, dedam druskos, pipirų, baziliko. Kai pravėsta, galima įtarkuoti fermentinio sūrio), užspaudžiam, suformuojam apvalų pyragėlį, dedam siūle į apačią į blėtelę, paliekam pakilti, aptepam kiaušiniu ir kepam.
Rekomenduoju visiems. Lengvai ir greitai pagaminamos, skanios bandelės. Įdarų galite prisigalvoti visokiausių, ta pati tešla tinka ir saldžiam, ir sūriam įdarui.
Kaip daryti bandeles su dešrele, nusižiūrėjau pas
Jolantą.
Mazgelius - interneto platybėse.