Na apibūdinti patiekalą galiu dviem žodžiais - LABAI SKANU. Jūros lydeka kepama orkaitėje, bet gaunas taip, tarsi ji troškintųsi savo sultyse. Gyrė net tėtis, kuris valgo tik keptuvėje keptą.
3 nemažos jūros lydekos ( su kaulu)
2 svogūnai
prieskoniai žuviai
1 valg.š. su kaupu majonezo
1 valg.š. su kaupu grietinės
druska
Gaminimas: Žuvytę išvalome, nuplauname, nusausiname, supjaustome dalimis ( aš kiekvieną pjoviau į 4 dalis) ir subarstome mėgiamais prieskoniais ir druska ( aš naudojau SAUDOS žuvies prieskonius). Aš suprieskoniuotą žuvį palieku per naktį šaldytuve, bet galima palaikyt ir tik kelias valandas.
Indą, kuriame kepsime, ištepame trupučiu aliejaus, išklojame plonais žiedeliais pjaustytais svogūnais. Ant žuvies dedame majonezą ir grietinę ir gerai rankomis ištriname. Žuvį išdėliojame ant svogūnų ir dedame kepti į iki 200"C įkaitintą orkaitę. Kepame 30 - 40 min. Jei turite, labai tiktų užbarstyti krapais.
Patiekiame su bulvėmis ir daržovėmis. Labai skanus ir susidaręs padažas, pati žuvytė sultinga.
Nu šitas patiekalas laaaaabai skanus ;)
AtsakytiPanaikintiPuikus patiekalas
PanaikintiNu tikrai. Niekad anksciau taip nekepdavau, bet jau taip nusibodo keptuvej skrudint... Ir tiesiog atradimas - ir skanu, ir sveikiau
AtsakytiPanaikintiNegalima majonezo kepti. Jis jau paruoštas valgymui produktas ir kepant atsiranda žalingų medžiagų. Tad receptas niekam tikęs.
PanaikintiMielas anonime, tai jus tiesiog taip negaminkite ir viskas.
Panaikintina bandysiu sendiena pasidaryti pagavau 4 kg lydeka juhuuu geras :)
AtsakytiPanaikintiBandykite. Tik pas mane buvo juros lydeka, o jusiske reikia sventems idaryta daryt ;)
Panaikintias viska taip pat dariau tik dadejau morku,ir morkas su su svogunais ir apacioj ir ant virsaus zuvies...labai skanu
PanaikintiIsbandziau sitai siandien. Neapsakomai nuostabus skonis! :) Dekui uz recepta :)
AtsakytiPanaikintiFurta, labai smagu, kad jums patiko. Mums taip pat tai buvo atradimas ;)
PanaikintiKepsiu! :) Tik noriu pasitikslint - žuvį šaldytą naudojot?
AtsakytiPanaikintiVaida, taip. Juros lydeka atsildziau. Man ji, tikriausiai, skaniausia zuvis ;)
PanaikintiAčiū už puikų receptą. Labai patiko
AtsakytiPanaikintiTikrai nera uz ka ;)
PanaikintiDziaugiuos, kad patiko
fantastika - šiandien išbandžiau, paprasta ir labai skanu, ačiū už puikų receptą :)
AtsakytiPanaikintiJurgi, aciu jums, kad lankotes, bandote ir patinka ;)
Panaikintiaciu uz fantastiska recepta.
PanaikintiMarija, prasom. Dziaugiuos kad patiko ;))
Panaikintisveiki laaabai skanu, mes su vyru visad vengiam vartoti lydeka del sausumo ir pan, na bet su situo receptu gavosi tiesiog puikumelis, dekui :)
AtsakytiPanaikintiSilvija, labai džiaugiuos, kad jums patiko. Tai mūsų mėgiamiausia žuvis ir tas receptas gimė visai netyčia, tik todėl, kad jau nebesinorėjo keptos keptuvėje. Aš pati buvau nustebinta skonio ir vis galvojau, kodėl taip nepabandžiau anksčiau ;))
PanaikintiKaip miela, ieškojau kažko įdomesnio ir manau radau.Išbandysiu ir parašysiu. Ačiū parašiusioms receptuką.
AtsakytiPanaikintiDanguole, lauksiu atsiliepimo ar patiko ;)
PanaikintiPuikus receptas, labai skanu, o padazas nuostabus. Dekui
AtsakytiPanaikintiRasa M. smagu, kad patiko ;)
PanaikintiŠiandien gaminau. Ir dar gaminsiu, nes paprasta ir labai skanu. Kitą kartą dėsiu daug daug krapų.
AtsakytiPanaikintiAčiū!
Pritariu. Aš labai dažnai taip kepu. Neriebu, sultinga ir labai skanu.
PanaikintiGenialumas paprastume :) puikus receptas
AtsakytiPanaikintiSimona, tikrai taip. Ačiū ;)
PanaikintiŠios dienos pietūs :)
AtsakytiPanaikintiAčiū už receptą :) Labai skanu :)
AtsakytiPanaikintiPrasom, Vilma. Dziugu, kad patiko ;)
PanaikintiNorėčiau pasitikslinti, ar kepant indą su žuvyte reikia uždengti ar palikti atvirą? Bus rytojaus pietūs :) Indre
AtsakytiPanaikintiIndre, aš kepu neuždengtą
PanaikintiAčiū labai ;)
PanaikintiNorejau paklausti, turiu nototenijos su kaulu ir jurines lydekos be kaulo :) Kuria zuvi geriau nadoti pagal si recepta?
AtsakytiPanaikintiNa kaip ir nezinau ka patarti. Nototenijos nesu pirkus, bet paprasciausiai pabandykit ta, kuri jums prie sirdies labiau
PanaikintiSkoni pajauciau tik issitrines galva
AtsakytiPanaikintiTai trink ir toliau, valgyt nereiks
PanaikintiOrkaitės man patinka! Gali išsikepti tokių skanėstų!
AtsakytiPanaikintiKai pagalvoji, tai moteris be orkaitės kaip vyras be įrankių dėžės. :) Receptas išbandytas - labai skanu.
AtsakytiPanaikintiTikra tiesa. Džiaugiuos, kad patiko.
PanaikintiO ji neistysta?:)
AtsakytiPanaikintiTikrai ne ;)
PanaikintiO paprasta lydeka tinka?
AtsakytiPanaikintiPameginkite, as kepu juros lydeka
PanaikintiGeras receptas.Labai tiko ir Nevezio lydekai.
AtsakytiPanaikintiLabai skaniai gavosi zuvyte,net ir be majonezo ☺
AtsakytiPanaikintilabas o majoneza su grietine kartu sumaisyti ir ytrinti?
AtsakytiPanaikintiTaip, kartu
PanaikintiLiuks, skanu ir dideliems ir isrankiems maziems, iki sio valge mazi tik karosiukus suspragintus, lasisa ir skumbre rukyta :)
AtsakytiPanaikintiNa va, smagu, kad atradote kažką naujo ;)
PanaikintiVakar gaminau, patiko.Bet asmeniskai man skaniau pagal maniski recepta.Juros lydeka visa nepjaustyta nuvalyta suprieskoniuota dedu ant folijos laksto.Uzlankstau krastus ant virsaus dedu kepintu morku svogunu, siek tiek padruskinu ir papipirinu.Uzpilu truputi vandens, nes be jo zuvis prilimpa prie folijos.Ir tuos zuvies laivelius ( kiek zuvies tiek laiveliu) dedu ant skardos ir kepti.Kartais uzsuku folija pilnai, o kartais tik krastai atlenkti, kad turinys neisbegtu.Kaip seimininkem patogiau.Ir kepti orkaitej 180.20- 25 .Kita kart kai noresis zuvies isbandykit:)
AtsakytiPanaikintiSveiki. O kaip geriau ar kad virsus keptu ar virsus ir apacia;) ? Dabar kepu ir tikiuosi kad bus labai skanu;))
AtsakytiPanaikintiNu nerealiai skanu. Labai ačiū už receptą. Aš dar leidau sau paimprovizuoti ir įdėjau 2tarkuotas morkas. Absoliutiškai fantastiška!!! ��
AtsakytiPanaikintiLabai skanu 🙃
AtsakytiPanaikintiSiandien gaminsiu kucioms,su juros lydeka,zuvis jau marinuojasi,darysiu pagal Jusu recepta,tik vienas pakeitimas,as nevalgau majonezo kaip ir keciupo,todel majoneza keisiu tatros padazu,gal nelabai pasikeis skonis.Aciu Jums uz gera ideja.
AtsakytiPanaikintiLabai geras receptas. Dabar bandysiu dar pridėti ir morkų. :)
AtsakytiPanaikinti