Kai kepsniukai pabosta ir noris kažko ypatingesnio, reikia truputį pafantazuoti. Rezultatas gavos nuostabus...
2 vištos krūtinėlės (4 file)
3 morkos
5 bulvės
150 ml raudono sauso vyno
itališkų žolelių mišinys, rozmarinas, bazilikas, dž. paprikos
druska
Gaminimas: kiekvieną file perpjaunam į tris dalis išilgai, dedam į dubenį, apibarstom prieskoniais ir druska. Užpilam vynu ir paliekam marinuotis nors kelias valandas.
Bulves ir morkas nuskutam ir supjaustom pailgais gabalėliais, panašiai kaip krūtinėlę.
Į kepimo rankovę ar maišelį vienu sluoksniu paskleidžiam bulves su morkom, ant jų išdėliojam krūtinėlės gabalėlius, užrišam, praduriam skylute , dedam į blėtelę ir kepam iki 200"C įkaitintoje orkaitėje 40 - 60 min.
Iškepusį patiekalą supilam į didelę lėkštę (kartu su susidariusiomis sultimis), galima pabarstyti petražolėm.
Labai skanu. Krūtinėlė išlieka sultinga, daržovės taip pat sugeria išsiskyrusias sultis.
2012 m. gegužės 27 d., sekmadienis
2012 m. gegužės 20 d., sekmadienis
Kelios šiandienos akimirkos...
Auksinis ranetas baigia nužydėt...
Ko gero didelis derlius raudonųjų serbentų nusimato
Daržo gražuolis!!!!!!!!
Trinta moliūgo sriuba su skrebučiais
Paskutinė sriubytė prieš naują derlių. Buvau užsišaldžiusi moliūgo likutį, tad buvo labai smagu pasimegauti tuo skoniu vėl.
3 bulvės
2 didelės morkos
2 saliero lapkočiai
maždaug ketvirtis moliūgo (galite varijuoti savaip, bet didžioji dalis turi būti moliūgo)
jautienos sultinio kubelis
chmeli suneli, druska
~100g lydyto sūrelio
Gaminimas: bulves, morkas, salierą susmulkinam, užpilam vandeniu ir dedam virti. Kai paminkštėja, dedam kubeliais pjaustytą moliūgą ir prieskonius. Suminkštėjus visoms daržovėms, puodą nukeliam nuo ugnies ir blenderiu ar smulkintuvu sutrinam iki vientisos masės. Vėl užkaičiam ir išleidžiam joje sūrelį, sriubai leidžiam užvirti.
Patiekiam su šlakeliu grietinės ar grietinėlės, skrebučiais. Galima užtarkuoti parmezano, užberti mėgstamų žalumynų. Kiekvienas gali sugalvoti savo patiekimo variantą, pagal savo skonį.
3 bulvės
2 didelės morkos
2 saliero lapkočiai
maždaug ketvirtis moliūgo (galite varijuoti savaip, bet didžioji dalis turi būti moliūgo)
jautienos sultinio kubelis
chmeli suneli, druska
~100g lydyto sūrelio
Gaminimas: bulves, morkas, salierą susmulkinam, užpilam vandeniu ir dedam virti. Kai paminkštėja, dedam kubeliais pjaustytą moliūgą ir prieskonius. Suminkštėjus visoms daržovėms, puodą nukeliam nuo ugnies ir blenderiu ar smulkintuvu sutrinam iki vientisos masės. Vėl užkaičiam ir išleidžiam joje sūrelį, sriubai leidžiam užvirti.
Patiekiam su šlakeliu grietinės ar grietinėlės, skrebučiais. Galima užtarkuoti parmezano, užberti mėgstamų žalumynų. Kiekvienas gali sugalvoti savo patiekimo variantą, pagal savo skonį.
2012 m. gegužės 19 d., šeštadienis
Pyragas su rabarbarais ir aviečių uogiene
Šis man skaniausias! Rabarbarų rūgštelė ir nuostabus aviečių uogienės kvapas - puikus derinys. O jei valgysite šiltą, tai būtinai su vaniliniais ledais.
2 kiaušiniai
1 stikl. grietinės
1 stikl. cukraus
2 valg.š. aliejaus
nedidelis maišelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
2 stikl. miltų
2 arbat.š. kepimo miltelių
rabarbarų kotų (aš sunaudojau 3 )
aviečių uogienės
miltinio cukraus apibarstymui
Gaminimas: kiaušinius išplakam su cukrum, vaniliniu cukrum ir druska. Supilam grietine ir aliejų, išmaišom, tada beriam miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišom. Tešlą pilam į riebalais pateptą ir džiūvėsiais pabarstytą blėtelę, išlyginam, susmaigstom rabarbarų gabalėlius (pjaustau maždaug 1 cm storio) ir uždedam po šauksteli aviečių uogienės. Pyragą kepam iki 180"C įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 35 min. Pravėsusį apibarstom miltiniu cukrum.
Labai skanus. Pavasariškas.
2 kiaušiniai
1 stikl. grietinės
1 stikl. cukraus
2 valg.š. aliejaus
nedidelis maišelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
2 stikl. miltų
2 arbat.š. kepimo miltelių
rabarbarų kotų (aš sunaudojau 3 )
aviečių uogienės
miltinio cukraus apibarstymui
Gaminimas: kiaušinius išplakam su cukrum, vaniliniu cukrum ir druska. Supilam grietine ir aliejų, išmaišom, tada beriam miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišom. Tešlą pilam į riebalais pateptą ir džiūvėsiais pabarstytą blėtelę, išlyginam, susmaigstom rabarbarų gabalėlius (pjaustau maždaug 1 cm storio) ir uždedam po šauksteli aviečių uogienės. Pyragą kepam iki 180"C įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 35 min. Pravėsusį apibarstom miltiniu cukrum.
Labai skanus. Pavasariškas.
2012 m. gegužės 14 d., pirmadienis
Vištytė, marinuota sojų padaže ir 5 pipirų mišinyje
Paskutiniai patiekalai mano senojoj virtuvėj. Ruošiuos dideliam remontui, tad teks išsiskirt trumpam, nebent ką nors sugalvosiu ekstremaliom sąlygom.
O čia, lengva mano improvizacija paukštienos tema ;)
1 vištytė
Marinatas:
2 nedidelės galvutės česnako
1 valg.š. garstyčių
3 valg.š. sojų padažo
1 arbat.š. su kaupu medaus
1 arbat.š. su kaupu 5 pipirų mišinio
4 valg š. acto 9%
Gaminimas: vištą nuplaunam, nusausinam ir supjaustom nedideliais gabaliukais. Nuluptą česnaką sutarkuojam smulkia tarkute ir sumaišom su kitais prieskoniais. Gauta mase įtrinam vištos gabalėlius ir paliekam per naktį marinuotis.
Kepam orkaitėj, kol gražiai apskrunda.
Labai skanu su daržovių salotom, ar paprasčiausiai su įvairiom daržovėm.
O čia, lengva mano improvizacija paukštienos tema ;)
Marinatas:
2 nedidelės galvutės česnako
1 valg.š. garstyčių
3 valg.š. sojų padažo
1 arbat.š. su kaupu medaus
1 arbat.š. su kaupu 5 pipirų mišinio
4 valg š. acto 9%
Gaminimas: vištą nuplaunam, nusausinam ir supjaustom nedideliais gabaliukais. Nuluptą česnaką sutarkuojam smulkia tarkute ir sumaišom su kitais prieskoniais. Gauta mase įtrinam vištos gabalėlius ir paliekam per naktį marinuotis.
Kepam orkaitėj, kol gražiai apskrunda.
Labai skanu su daržovių salotom, ar paprasčiausiai su įvairiom daržovėm.
2012 m. gegužės 10 d., ketvirtadienis
Keksas su rabarbarais ir razinom
Kepiau šį keksiuką Motinos dienai, tik vėluoju pasidalinti receptu. Labai skanus, lengvas, ir, kas svarbiausia, su pirmaisiais rabarbarais!!! Mano mama juos dievina.
4 kiaušiniai
250 g išlydytų riebalų ( aš dedu pusiau sviestą su kepinių margarinu)
1,5 stiklinės cukraus
žiupsnelis druskos
450 g miltų
2 nub. valg.š. kepimo miltelių
mažas pakutis vanilinio cukraus
2 saujos razinų
3 kotai rabarbaro (mano buvo apie 30 cm, galima dėti ir daugiau, bus dar skaniau)
Gaminimas: kiaušinius išplakam su cukrum, vaniliniu cukrum ir druska. Pilam išlydytus atvėsintus riebalus, gerai išmaišom. Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir išsijoję įmaišom į kiaušinių - riebalų masę. Galiausiai įmaišom kubeliais supjaustytus rabarbarus ir pamiltuotas razinas. Tešlą krečiam į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą kekso formą ir šaunam į iki 180"C įkaitintą orkaitę. Kepam apie 50 min. Geriausia tikrinti pagaliuku, nes kepimo laikas priklauso ir nuo formos dydžio.
Pravėsusį keksą išimam iš formos ir apibarstom miltiniu cukrum.
Iškepa nemažas, mielas keksiukas, kuris, kaip sakoma: "sprogsta ore" ;)
4 kiaušiniai
250 g išlydytų riebalų ( aš dedu pusiau sviestą su kepinių margarinu)
1,5 stiklinės cukraus
žiupsnelis druskos
450 g miltų
2 nub. valg.š. kepimo miltelių
mažas pakutis vanilinio cukraus
2 saujos razinų
3 kotai rabarbaro (mano buvo apie 30 cm, galima dėti ir daugiau, bus dar skaniau)
Gaminimas: kiaušinius išplakam su cukrum, vaniliniu cukrum ir druska. Pilam išlydytus atvėsintus riebalus, gerai išmaišom. Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir išsijoję įmaišom į kiaušinių - riebalų masę. Galiausiai įmaišom kubeliais supjaustytus rabarbarus ir pamiltuotas razinas. Tešlą krečiam į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą kekso formą ir šaunam į iki 180"C įkaitintą orkaitę. Kepam apie 50 min. Geriausia tikrinti pagaliuku, nes kepimo laikas priklauso ir nuo formos dydžio.
Pravėsusį keksą išimam iš formos ir apibarstom miltiniu cukrum.
Iškepa nemažas, mielas keksiukas, kuris, kaip sakoma: "sprogsta ore" ;)
2012 m. gegužės 4 d., penktadienis
Vištienos šašlykas
Pagaliau, pagaliau,pagaliau... Pagaliau prasidėjo kepimo ant žarijų metas... Malonūs pasisėdėjimai gamtos prieglobstyje...
Sezono atidarymui - mano mėgstamiausi!
1 nemažas viščiukas
4 svogūnai
Santa Marija šašlykų prieskoniai
2 valg. š. majonezo
125 ml acto 9%
Gaminimas: viščiuką supjaustome gabalais. Svogūnus sutarkuojame ar susmulkiname smulkintuvu. Į dubenį dedame viščiuko gabaliukus, beriame prieskonius, dedame svogūnus,majonezą, pilame actą ir viską labai gerai išmaišome.Uždengiame ir paliekame šaldytuve kokią parą marinuotis.
Mauname ant iešmų ir kepame ant žarijų.
Labai skanu...
Sezono atidarymui - mano mėgstamiausi!
1 nemažas viščiukas
4 svogūnai
Santa Marija šašlykų prieskoniai
2 valg. š. majonezo
125 ml acto 9%
Gaminimas: viščiuką supjaustome gabalais. Svogūnus sutarkuojame ar susmulkiname smulkintuvu. Į dubenį dedame viščiuko gabaliukus, beriame prieskonius, dedame svogūnus,majonezą, pilame actą ir viską labai gerai išmaišome.Uždengiame ir paliekame šaldytuve kokią parą marinuotis.
Mauname ant iešmų ir kepame ant žarijų.
Labai skanu...
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)