Tikrai nieko šiuo receptu nenustebinsiu, nes, ko gero, rast jį galima kiekvienam tinklarašty.
Man, kaip nelabai dideliai alyvuogių gerbėjai, tai buvo atradimas. Irgaliu pasakyti tik tiek: kartą paragavęs - negali sustot ;))
1 didelė skardinė graikiškų alyvuogių
40 ml alyvuogių aliejaus
2 - 3 valg.š. kapotų petražolių
2 valg.š. medaus
1 valg.š. sojos padažo
4 arbat.š. balzamiko acto
4 skiltelės česnako
1 citrina ( nutarkuotas geltonasis odelės sluoksnis ir sultys)
1 arbat.š. maltos rūkytos paprikos
Gaminimas: alyvuoges nuvarviname, beriame į dubenėlį. Kokiam nors indelyje sumaišome kapotus česnakus, petražoles, citrinos žievelę ir sultis, sojos padažą, balzamiką, medų, maltas paprikas ir aliejų. Šiuo mišiniu užpilame alyvuoges, gerai išmaišom ir dedam į šaldytuvą.
Geriausia pasigaminti nors iš vakaro, kad alyvuogės galėtų įsigerti marinato.
Skanaus ;))
Originalas čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą