2013 m. gruodžio 31 d., antradienis

Marinuotos alyvuogės

Tikrai nieko šiuo receptu nenustebinsiu, nes, ko gero, rast jį galima kiekvienam tinklarašty.
Man, kaip nelabai dideliai alyvuogių gerbėjai, tai buvo atradimas. Irgaliu pasakyti tik tiek: kartą paragavęs - negali sustot ;))


1 didelė skardinė graikiškų alyvuogių
40 ml alyvuogių aliejaus
2 - 3 valg.š. kapotų petražolių
2 valg.š. medaus
1 valg.š. sojos padažo
4 arbat.š. balzamiko acto
4 skiltelės česnako
1 citrina ( nutarkuotas geltonasis odelės sluoksnis ir sultys)
1 arbat.š. maltos rūkytos paprikos

Gaminimas: alyvuoges nuvarviname, beriame į dubenėlį. Kokiam nors indelyje sumaišome kapotus česnakus, petražoles, citrinos žievelę ir sultis, sojos padažą, balzamiką, medų, maltas paprikas ir aliejų. Šiuo mišiniu užpilame alyvuoges, gerai išmaišom ir dedam į šaldytuvą.
Geriausia pasigaminti nors iš vakaro, kad alyvuogės galėtų įsigerti marinato.
Skanaus ;))
Originalas čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą