2013 m. sausio 2 d., trečiadienis

Moliūgo tyrė

Kai prapjauname didžiulį moliūgą ir nebežinome kaip jį sunaudoti, pasigaminkime moliūgo tyrės. Ją galima dėti į visokius kepinius, virti sriubą, užšaldyti ir panaudoti kai prireiks.


moliūgas
truputis vandens

Gaminimas: moliūgą švariai nuplauname, nusausiname, perpjovę išvalome, supjaustome delno dydžio gabalais, dedame į blėtelę oda į apačią. Pašlakstome trupučiu vandens ir kepame iki 190"C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 min. Minkštimą šaukštu nuimame nuo odelės ir sutriname elektriniu trintuvu.
Tokią tyrę galima laikyti šaldytuve iki savaitės, o užšaldytą iki 6 mėnesių.
PAPILDYMAS:
Šiais metais moliūgą pjaustau nedideliais gabalėliais, vandeniu nešlakstau, kepu 200"C orkaitėj ~ 30 min. Atvėsintą sublenderiuoju, ir į kiaurasamtį, sutiesus kelis sluoksnius marlės, sukrečiu gautą tyrę kad nuvarvėtų. Palieku kokiai valandai. Tyrė gaunas ne tokia vandeninga.


Čia jau iškepęs moliūgas, o čia šaldymui paruošta tyrė



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą