Kai reikia greitos skanios vakarienės, nebus gėda pavaišinti ir svečius, tikrai tiks ir prie taurės vyno.
Tiesiog universalūs.
gabalėlis sūrio su mėlynuoju pelėsiu "Dor blu"
grietinė
provanso ar itališkos Žolelės
druska
pipirai
Gaminimas: makaronus išverdame pasūdytame vandenyje, nukošiame ir suverčiame į padažą, kurį pasidarome kol makaronai verda. Į didelę keptuvę pilame truputėlį vandens, dedame grietinės ir maišome kol užverda. Tada sudedame gabalėliais sulaužytą sūrį, beriame žoleles, pipirus, druskytę. Padažą kaitiname maišydami, kol sūris išsileidžia, tad verčiame makaronus ir gerai išmaišome. Makaronai turi sugerti padažą, tad juos verdant jokiu būdu nepilkite aliejaus.
Dedame į lėkštes ir skanaujame.
Man jie - ypatingai skanūs.
Sveiki,
AtsakytiPanaikintikokiom mazdaug proporcijom padaza darote?
Laba. As maŽdaug vienodom dalim imu vandens ir grietinės,na ir sūrio apie 100g (galima daugiau - mažiau). Aišku, galima ir grietinę su trupučiu sviesto išleisti, bet man per riebu, tai aš su vandenuku.
Panaikintiačiū už receptą,buvo labai skanu.Plius labai greit pagaminama.
AtsakytiPanaikintiKad nėr už ką. Mums ir labai patinka. Greita, skanu, paprasta, galima net svečią vaišinti.
PanaikintiAš dažnai panašų padažą gaminu, tik naudoju sūrį ir grietinėlę. Į pakaitintą grietinėlę sumetu sūrį ir išmaišau. Man irgi skaniausia su vamzdeliais:) Beje, kartais vietoj D'Or Bleu naudoju Gorgonzolos sūrį, tik jo dedu mažiau, nes labai stiprus skonis.
AtsakytiPanaikintiKiaune, bandžiau ir aš su grietinėle, bet man truputį per švelnu ir per riebu, nebent reikėjo su liesesne pabandyt. Nors suradau sau labiausiai tinkantį variantą, grietinę praskiesti vandenuku ;) Ačiū už patarimą, reiks su Gorgonzola pabandyt
Panaikinti