2013 m. sausio 9 d., trečiadienis

Marinuoti moliūgai su aitriosiomis paprikomis ir aliejumi

Kažką panašaus ragavau pas bendradarbę, o vėliau perskaičiau receptą koncervavimo knygoje knygyne. Pabandžiau atkartoti, tik, kaip visada, pritaikiau savo skoniui.

3 kg moliūgų
5 - 6 aitriosios paprikos
250 g cukraus
40 g druskos
75 g česnako
150 g petražolių ( dėjau šaldytų iš akies)
80 ml aliejaus
200 ml vandens
150 ml acto 9%

Gaminimas: moliūgą supjaustom nemažais gabalėliais ( 2 - 3 cm). Česnaką, paprikas ir petražoles sukapojam elektriniu smulkintuvu ir beriam į didelį puodą, užpilam aliejum, vandeniu, cukrum ir druska, užverdam. Į užvirusį marinatą pilam actą, vėl užverdam, tada sudedam moliūgą, paverdam maišant 20 - 30 min, išpilstom į iškaitintus stiklainius ir užsukam steriliais dangteliais.


Vieną papriką dedu su sėklytėmis, kad būtų aštrėliau.



1 komentaras:

  1. Labai skani mišrainė prie mėsos tik aš pjausciau su kombainu per burokine tarka;)

    AtsakytiPanaikinti