2013 m. sausio 9 d., trečiadienis

Purūs blynai su moliūgu

Na štai, prapjautas paskutinis mano molūgas, toks labai labai nemažas. ;))
Ir trintos sriubos jau atsivalgėm, ir manų košė labai skani ir graži gaunas jo įtarkavus, ir  jau tyrės prisidariau ir užsišaldžiau, net ir pamarinuot vidury žiemos teko. O dabar dalinuos blynais, kuriuos radau pas Jolantą . Tikrai nuostabūs!


400 g moliūgo
2 kiaušiniai
400 ml kefyro
1 arbat.š. sodos
~ 600 ml miltų
1 valg.š. cukraus
žiupsnelis druskos

Gaminimas: kiaušinius išplakam su cukrum ir druska, pilam kefyrą, trupučiu acto nugesintą sodą, išplakam. Sudedam miltus, gerai išmaišom, tada įmaišom burokine tarka sutarkuotą moliūgą. Tešlai leidžiam pastovėti kokias 10 - 15 min. ir kepam įkaitintam aliejuj. Blynus išimam ant popierinio rankšluostėlio. kad sugertų aliejaus perteklių, dedam į lėkštę ir barstom cukrum.
Valgom tokius ar su mėgiama uogiene, grietine.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą