Kažką panašaus mama užsakydavo pas vieną moterį, to skonio negaliu pamiršt nuo vaikystės.
Tai va, radau ir išbandžiau. Šis dar ne toks, nes pagal proporcijas man gavos kietesnis biskvitas nei turėtų būt, tad aš dar prie jo dirbsiu, o rezultatus tikrai pamatysit. Bet ir šis buvo nuostabiai skanus ;)
200 g medaus ( dirbtinio ar natūralaus)
180 g cukraus
200 g margarino
3 arbat.š. sodos (nugesintos)
3 kiaušiniai
~450 g miltų (tiek buvo per daug, kitąkart pažiūrėsiu kiek mažiau)
cinamono, gvazdikėlių, kvepiančių pipirų
Kremas:
500 ml grietinėlės
~300 ml grietinės
~150 g cukraus
citrinos žievelė ir sulčių pagal skonį
Gaminimas: storadugniame puode ant lėtos ugnies išleidžiame ir užverdame margariną, medų ir cukrų. Pravėsinam, ir dar į gerai šiltą sudedam nugesintą sodą, išmaišom. Masę perpilam į dubenį ir po vieną, gerai plakdami mikseriu, sudedam kiaušinius. Miltus sumaišom su prieskoniais ir po truputį įmaišom, turi gautis grietinės tirštumo tešla. Tešlą pilam į kepimo popierium išklotą 26 - 28 cm skersmens blėtelę, kepam 165"C - 175"C karščio orkaitėje apie 40 - 50 min. Tikrinam pagaliuku.
Pjaustyt biskvitą geriausia kitą dieną, tada jis taip netrupa. Supjaustom į tiek dalių, kiek išeina arba kiek norim. Galima sulaistyti arbata su citrina ar tik citrininiu vandenuku. Kremui išplakam grietinėlę su cukrum ir atskirai grietinę, tada sumaišom, dedam citrinos žievelę ir pilam citrinos sulčių pagal skonį. Kremu tepam biskvitus ir dėdami vieną ant kito surenkam tortą, tada aptepam viršų ir šonus. Dedam į šaldytuvą. Kitą dieną ar po kelių valandų apiberiam tortą trupiniais ar puošiam kaip patinka. Nors man medaus tortas labiausiai patinka apibertas trupiniais.
Trupinius pasidariau iš nupjauto nedidelio biskvito kauburėlio viršuje. Padžiovinau ir susmulkinau elektriniu smulkintuvu.
Valgyti geriausia pastovėjusį pora parų, šis tortas turi susistovėti.
Skanaus...
Receptą radau čia ir SM (Kirbės medutis).
tiesiog nuostabus tortas!! visi jūsų receptai tiesiog nerealūs!
AtsakytiPanaikintiAčiū ;)
Panaikintisveiki zadu kepti si torta, tik nezinau del sodos ar cia jos neperdaug? ar nesijaus ji biskvite? gal geriau deti kepimo milteliu? patarkit :) aciu
AtsakytiPanaikintiIeva, aš dejau nugesintą sodą, tikrai nesijautė, bet galite pabandyti ir kepimo miltelius, manau tikrai nieko neatsitiks.
Panaikintisveiki,iskepiau biskvita tamsokas gavos ir noreciau paklausti ar daug reiketu biskvita laistyti,aciu.
AtsakytiPanaikintiLaba. Kad tamsokas, tai viskas gerai, juk medus dedas. O sulaistyti, tai kaip mėgstat. Jei mėgstat drėgnus tortus, tai šaukšteliu pašlakstykite, o galima ir visai nelaistyti.O laistymui skirtą skystį pasidarau tokį, kad skanu būtų ;)
Panaikintitamsus del sodos jei detumet kepimo miltelius butu gelsvas
Panaikintine del sodos o del medaus tamsus, jei nedesit jokiu prieskoniu o medus bus labai sviesus, normaliai iskepus (neperkepus) biskvito jis bus lengvai gelsvas.
PanaikintiSveiki. Jus raset, kad tobulinsit si recepta, tai klausimas ar pavyko kazka patobulinti nes planuoju kepti ir nesinori nusivilti
AtsakytiPanaikintiSveiki. Jus raset, kad tobulinsit si recepta, tai klausimas ar pavyko kazka patobulinti nes planuoju kepti ir nesinori nusivilti
AtsakytiPanaikintiKristina, as dejau apie 450g miltu, bet reiktu dar maziau, nes, kaip rasiau, truputi kietokas biskvitas gavos. Tad tiek to tobulinimo. Sesuo kepe, pagal mano rekomendacija dejo maziau miltu, pavyko puikiai. Tiesiog padarykite grietines tirstumo tesla. Sekmes. Jei ir kietesnis gausis biskvitas, skonis tikrai nenukentes
PanaikintiPraeitais metais savo gimtadieniui dariau Napoleono tortą,šiemet nusprendžiau iškepti medaus..😊 ir vel Jūsų tortas man padarė tikrą švente,o torto skonis gražino į vaikyste!Ačiū už Jūsų receptukus!😊
AtsakytiPanaikinti