2013 m. sausio 6 d., sekmadienis

Jogurto ir želė putėsiai

Nuostabus, lengvas deserčiukas. Gaivus, tiesiog pats tas po šventinių valgių maratono.


maišelis mėgiamo jogurto (800 - 1000 ml)
2 pakučiai tokio pat skonio želė ( arba labiausiai tinkančio prie jogurto, ir kad spalva atitiktų)
~ 500 ml vandens ( aš pyliau 450 ml)

Gaminimas: želė supilame į dubenį, užpilame verdančiu vandeniu ir maišome kol ištirps, atvėsiname ir dedame į šaldytuvą kol sustengs iki drebutiškos nonsistencijos. Tada mikseriu išplakame, palaipsniui supilame jogurtą ir plakame apie 10 min, kad atsirastų kuo daugiau oro pūslelių. Tada visą masę pilame į indą kuriame stingdinsim, galima ir porcijomis į stiklinaites.
Gaunasi labai skani drebutiškos konsistencijos masė. Purumu panaši į paukščių pieną, tik daug liesesnė, ir man, asmeniškai, skanesnė. ;)
Šaltinis čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą