Na tai tikrai nieko ypatingo, paprastas, lengvas patiekaliukas, kai nelabai yra laiko stovėt prie viryklės, o noris skanių pietų.
Buvo tikrai skanu, jau žinau kaip jį praturtinsiu kitą kartą, nes tikrai dar kepsiu.
Radau šį patiekalą SM platybėse, tik truputį paįvairinau.
700 - 800 g maltos vištienos
4 - 5 vidutinės bulvės
1 nedidelė morka arba pusė didesnės
pusė stiebelio lapkotinio saliero
1 svogūnas
3 - 4 skiltelės česnako
druskos
prieskonių ( aš naudojau chmeli suneli, chimi churi, pipirus, baziliką)
2 kiaušiniai
250 ml kefyro
Gaminimas: Nuvalytą morką sutarkuojame burokine tarka, saliero stiebą supjaustome kubeliais, svogūną ir česnaką susmulkiname elektriniu smulkintuvu arba smulkiai supjaustome. Viską beriame į faršą, taip pat druską ir prieskonius, gerai išmaišome. Bulves nuskutame, nuplauname, supjaustome gabalėliais, truputį didesniais nei į sriubą, apibarstome druska ir pipirais, išmaišome. Tada bulves verčiame į faršą ir viską permaišome. Kepimo formą ( aš naudojau keramikinę) patepame aliejumi ir sukrečiame visą gautą masę, paspausdami išlyginame, truputį pašlakstome vandeniu ir dedame kepti į iki 200"C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 1 val ( viskas priklauso nuo kepinio storio), Į pabaigą temperatųrą pamažinam iki 180"C. Kai įsmeigus peiliu bulvėn, matome, kad ji jau iškepus, kepinį užpilame paprieskoniuotu kefyro - kiaušinių plakiniu ir pakepame dar 10 min. Prieš patiekiant, dar truputį palaikome orkaitėje.
Valgome su marinuotais agurkėliais ar burokėliais.
Skanaus!
Labai skaniai atrodo. Ačiū Jums už receptus!
AtsakytiPanaikinti