2013 m. vasario 10 d., sekmadienis

Moliūginės bandelės

Kadangi prisigaminau ir prisišaldžiau nemažai moliūgo tyrės, tai dabar vis norisi ką nors iš jos pagamint ;)
Nuostabios spalvos ir labai paprastos, skanios bandelės.


100 ml moliūgo tyrės
100 ml vandens
30 g mielių
4 valg.š. cukraus
1/2 arbat.š. druskos
2 arbat.š. vanilinio cukraus
2 valg.š. minkšto sviesto
300 g miltų
 1/2 arbat.š. kepimo miltelių
Aptepimui:
1 kiaušinis
truputis perlinio cukraus

Gaminimas: Į dubenį dedam moliūgo tyrę, pilam šiltą vandenį, beriam cukrų, druską, vanilinį cukrų, įdedam sutrupintas mieles ir viską išplakam mikseriu. Dedam sviestą ir truputį miltų, išplakam mikseriu. likusius miltus išmaišom su kepimo milteliais ir po truputį įmaišom į tešlą. gerai išminkom, tešla išlieka truputį lipni.
Tešlą verčiame ant miltuoto paveršiaus ir po truputį su minkom į rytulį, tada dedame ją į aliejumi pateptą dubenį, apdengiame maistine plėvele ir dedame šiltai pakilti.
Pakilusią tešlą verčiame ant miltuoto paviršiaus, suformuojame pailgą "dešrą", supjaustome gabalėliais , tada suvoliojame volelius ir surišame mazgelius. Dedame į kepimo popierium išklotą blėtelę


Juos paliekame pakilti apie 20 - 30 min, tada patepame išplaktu kiaušiniu su šlakeliu pieno ir apibarstome perliniu cukrumi. Kepame iki 190 - 200 "C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 min, kol gražiai parunda.


Galime skanauti. Nuostabiai atrodančios bandelės, tinkančios ir prie puodelio kavos, ir prie arbatos, ir su stikline šalto pieno.
Skanaus...


Kitais metais mano darže tikriausiai augs vien moliūgai. Tai nereali daržovė.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą