2013 m. vasario 24 d., sekmadienis

Vištytė, kimšta obuoliais, džiovintom slyvom ir abrikosais

Vištiena man - niekada neatsibostantis maistas. Mėgstu ją visais pavidalais, bet labiausiai - keptą.
Šįkart visa persismelkusi obuolių ir džiovintų vaisių aromato, sultinga, minkštutėlė.
Skanummmmėėėlis !!!!

Vištytė
4 nemažos morkos
2 - 3 obuoliai
po saujalę dž. abrikosų ir slyvų
Marinavimui:
1 nedidelė galvutė česnako
1 valg.š. chimi churi prieskonių
1/2 valg.š. chmeli suneli prieskonių
baziliko
pipirų
druskos
Aptepimui:
1 arbat.š. su kaupu medaus
truputis chimi churi prieskonių

Gaminimas: vištytę gerai nuplaunam, apžiūrim ar joj nelikę ko nereikalingo, nusausinam ir gerai ištrinam prieskonių mišiniu. Mišiniui česnaką sukapojam ar sutarkuojam sūrio tarkute (aš būtent taip ir darau) ir sumaišom su visais prieskoniais ir druska. Ištrintą vištytę parai ar dviem paliekam šaldytuve.
Morkytes nuvalom, nuplaunam, supjaustom nesmulkiais pailgais gabalėliais (aš pjaunu per pusę, tada išilgai pusiau ir dar pusiau ar į tris dalis), apibarstom druskyte ir chimi churi. Obuolius nuvalom, išimam sėklalizdžius, supjaustom į 4 dalis, slyvas ir abrikosus nuplaunam.
Į išmarinuotos vištytės vidų prikemšam obuolių ir džiovintų vaisių, tada užsiuvam ar susmeigiam iešmeliais. Tokiais pat iešmeliais pritvirtinam blauzdeles prie vištytės arba paprasčiausiai surišam.
Medų ištrinam su trupučiu chimi churi ir šlakeliu vandens. Šiuo mišiniu ištepam vištytės paviršių ir kišam ją į kepimo rankovę, šalia sudedam morkytes. Rankovę surišam ir praduriam skylutę viršuje. Tokią supakuotą vištytę dedam į blėtelę ir šaunam į iki 200"C įkaitintą orkaitę. Tokioje temperatūroje kepame kokias 40 min, ir dar tiek pat sumažinę iki 180"C.

Labai skani vištytė. Medus leidžia jai kuo gražiausiai apskrust net rankovėje, obuolių išskiriamas aromatas ir sultys priduoda įdomesnio skonio, taip pat jaučias lengvas dž. slyvų ir abrikosų prieskonis.
 Man buvo labai labai. Namiškiai taip pat liko neabejingi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą