2013 m. vasario 28 d., ketvirtadienis

Mieliniai rageliai "Kifle"

Šiuos gražuolius nusižiūrėjau pas Jolantą. Labai sužavėjo. Tiesiog jaučiau jų skleidžiamą aromatą, ryte, prie puodelio balintos kavos...




500 g miltų
20 g mielių
250 ml pieno
100 ml natūralaus jogurto ar pasukų (dėjau naminį jogurtą)
1 kiaušinis (pusė į tešlą, pusė aptepimui)
2 valg.š. cukraus ( jei mėgstate saldžiau, galite pridėti dar)
1 arbat.š druskos ( aš dėjau pusę)
100 g ištirpinto ir atvėsinto sviesto
25 ml aliejaus

Gaminimas: Mieles ištriname su cukrupi ir trupučiu šilto pieno, palaikome kol suputos. Miltus išsijojame į didesnį dubenį, padarome duobutę, į ją pilame likusį pieną, mielių - pieno mišinį, aliejų, jogurtą, pusę kiaušinio, druską ir viską gerai išminkom. Pabaigoje įminkom ištirpintą, atvėsintą sviestą. Tešlą suformuojam į gražų rutulį, dedam į dubenį ( pateptą aliejumi), uždengiam maistine plėvele, padarome kelias skylutes plėvelėj ir dedam šiltai pakilti.
Pakilusią tešlą išverčiam ant miltuoto paviršiaus, padaliname į tris dalis. Kiekvieną dalį iškočiojame į apskritimą, jį supjaustome į 8 trikampius. Kiekvieną trikampį susukame voleliu, pradedant nuo plačiojo galo. Jei norim, galima truputį sulenkti, tada rageliai bus išgaubti ( man tokie gražiau).
Ragelius dedame į blėteles, išklotas kepimo popieriumi, palikdami tarpus, nes jie kils, apdengiam rankšluostuku ir leidžiame pakilti 20 - 30 min.
Pakilusius aptepame kiaušiniu, sumaišytu su šlakeliu pieno, pabarstome sezamu, cinamonu su cukrum, aguonom, perliniu cukrum ir šauname į iki 200"C įkaitintą orkaitę. Kepame ~ 20 min.


Nuostabiai skanūs, minkštučiai, gražučiai.
Į šiuos įvyniojau po šaukštelį juodųjų serbentų uogienės. Buvo labai skanu su kava. Nuostabus desertukas.


O šie buvo skanūs ir šiaip, ir su pienu, ir aptepti sviestuku ar lydytu sūreliu pusryčiams.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą