2013 m. vasario 20 d., trečiadienis

Morkų keksas

Šis receptas užrašuose savo valandos laukė jau ilgą laiką. Neprisimenu nei ar jį kas davė, ar kokiam žurnale radau. Labai džiaugiuos, kad susiruošiau jį išbandyt. Skanus, drėgnas keksas. Mmmm...


1 stiklinė - 250 ml

2 stikl. smulkia tarka tarkuotų morkų
1.5 stikl. cukraus ( galima 2, jei mėgstate saldžiai)
3 stikl. miltų
3 kiaušiniai
100 g lydyto margarino
2 valg.š. grietinės
1 arbat.š. sodos
1/2 arbat.š.cinamono
truputis muskato
1/2 arbat.š. apelsinų žievelių

Gaminimas: Morkas sumaišome su cukrumi, palaukiam kol jis ištirps. Įpilame paplaktus kiaušinius, pravėsusį margariną, gerai išmaišome. Sudedame grietinę, sumaišytą su soda, cinamoną, muskatą ir apelsinų žieveles, išmaišome. Tada po truputį įmaišome miltus. Kekso formą išklojame kepimo popierium (lapą kepimo popieriaus suglamžome, sušlapinam, nuspaudžiam, ištiesinam ir išklojam formą), supilam tešlą, išlyginam ir kepam 180"C - 190"C orkaitėje apie valandą. Tikrinam pagaliuku, jei iškepęs, turi likti sausas.
Išbandykite, tikrai labai skanus.


11 komentarų:

  1. Atsakymai
    1. Kaip smagu. Net gail, kad anksčiau neišbandžiau, kartais tuose senuose receptuose tokių perliukų atrandu.

      Panaikinti
  2. panašų morkų pyragą kepdavo mano mama :) labai skanus reikalas

    AtsakytiPanaikinti
  3. Siandien isbandziau - nuostabus pyragas ! Tikrai kepsiu dar ne karta :-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai smagu, kad jums patiko. Kepkite, morkytes valgyti sveika ;))

      Panaikinti
  4. vakar kepiau si keksa, labai patiko.aciu uz puikius, lengvus receptus:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai nėra už ką dėkoti. Labai smagu, kad išmėginate ir nenusiviliate ;)

      Panaikinti
  5. pyragas nesigavo, arba jis tokio skonio ir turi buti. Man nepatiko.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei nesigavo, tai gal ka ne taip padarete. Del nepatikimo, tai mes visi skirtingu skoniu ;)

      Panaikinti
  6. Labai skanus gavosi - ačiū už receptą :) Aš dar įdėjau 100g džiovintų spanguolių ir šiek tiek maltų graikinių riešutų.

    AtsakytiPanaikinti