Šis receptas užrašuose savo valandos laukė jau ilgą laiką. Neprisimenu nei ar jį kas davė, ar kokiam žurnale radau. Labai džiaugiuos, kad susiruošiau jį išbandyt. Skanus, drėgnas keksas. Mmmm...
1 stiklinė - 250 ml
2 stikl. smulkia tarka tarkuotų morkų
1.5 stikl. cukraus ( galima 2, jei mėgstate saldžiai)
3 stikl. miltų
3 kiaušiniai
100 g lydyto margarino
2 valg.š. grietinės
1 arbat.š. sodos
1/2 arbat.š.cinamono
truputis muskato
1/2 arbat.š. apelsinų žievelių
Gaminimas: Morkas sumaišome su cukrumi, palaukiam kol jis ištirps. Įpilame paplaktus kiaušinius, pravėsusį margariną, gerai išmaišome. Sudedame grietinę, sumaišytą su soda, cinamoną, muskatą ir apelsinų žieveles, išmaišome. Tada po truputį įmaišome miltus. Kekso formą išklojame kepimo popierium (lapą kepimo popieriaus suglamžome, sušlapinam, nuspaudžiam, ištiesinam ir išklojam formą), supilam tešlą, išlyginam ir kepam 180"C - 190"C orkaitėje apie valandą. Tikrinam pagaliuku, jei iškepęs, turi likti sausas.
Išbandykite, tikrai labai skanus.
Jau noriu bandyyyt ;))
AtsakytiPanaikintiKaip smagu. Net gail, kad anksčiau neišbandžiau, kartais tuose senuose receptuose tokių perliukų atrandu.
Panaikintipanašų morkų pyragą kepdavo mano mama :) labai skanus reikalas
AtsakytiPanaikintiLape,tikrai skanus.
AtsakytiPanaikintiSiandien isbandziau - nuostabus pyragas ! Tikrai kepsiu dar ne karta :-)
AtsakytiPanaikintiLabai smagu, kad jums patiko. Kepkite, morkytes valgyti sveika ;))
Panaikintivakar kepiau si keksa, labai patiko.aciu uz puikius, lengvus receptus:)
AtsakytiPanaikintiTikrai nėra už ką dėkoti. Labai smagu, kad išmėginate ir nenusiviliate ;)
Panaikintipyragas nesigavo, arba jis tokio skonio ir turi buti. Man nepatiko.
AtsakytiPanaikintiJei nesigavo, tai gal ka ne taip padarete. Del nepatikimo, tai mes visi skirtingu skoniu ;)
PanaikintiLabai skanus gavosi - ačiū už receptą :) Aš dar įdėjau 100g džiovintų spanguolių ir šiek tiek maltų graikinių riešutų.
AtsakytiPanaikinti