Tikriausiai visiems iki skausmo pažįstamas, bet visų receptai kažkiek skirias. Šis mūsų nuo vaikystės ;))
1 kg sausainių ( aš naudoju tik "Gaidelius")
200 g sviesto
150 g gero kepinių margarino arba tepaus riebalų mišinio ( nors kartais dedu visą sviestą)
2 indeliai kondensuoto pieno su cukrum
pakelis kakavos
2 saujos migdolų ar lazdyno riešutų
sauja razinų arba dž. spanguolių
1 arbat.š. apelsinų žievelių arba susmulkintų cukatų
Gaminimas: sausainius sutrupinam nedideliais gabalėliais ir sudedam į didelį dubenį.
Statom ant ugnies storadugnį puodą, dedam sviestą su margarinu ir išleidžiam, tada supilam sutirštintą pieną, kakavą, pasmulkintus riešutus, apelsino žieveles ir maišydami kaitinam kol užverda. Maišant paverdam kol pradeda tirštėt, kokias 7 minutes. Šią šokoladinę masę pilam ant sausainių, beriam nuplautas, nusausintas razinas ir viską labai gerai išmaišom. Masę padalinam į tris ar keturis maišelius (naudoju skirtus šaldymui) ir vis paspaudžiant suformuojam "dešras". Kai atvėsta, sudedam į šaldytuvą.
Geriausia ragauti sekančią dieną, kai pilnai sustengsta.
Pjaustome ir mėgaujamės, prisimenam vaikystę ;))
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą