2013 m. sausio 9 d., trečiadienis

Moliūginiai sausainėliai

Gal neišvaizdūs, bet tikrai skanūs.
Kvepiantys meduoliniais prieskoniais, iš viršaus traškūs, o viduje minkštučiai.


~650 ml miltų
1 arbat.š. su kaupu kepimo miltelių
1 arbat.š. cinamono
1/4 arbat.š. muskato
1/4 arbat.š. kalendros
1/2 arbat.š. druskos
230 ml cukraus
120 g sviesto
250 ml moliūgų tyrės
1 kiaušinis

Gaminimas: Minkštą sviestą ištriname su cukrumi, įmušame kiaušinį, ištriname, sudedame moliūgo tyrę, ištriname. Į šią masę beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, cinamonu, muskatu, kalendra ir druska, gerai išmaišom. Į blėtelę, išklotą kepimo popierium, šaukšteliu dedam nedidelius sausainukus, kepam apie 20 - 30 min iki 180"C įkaitintoje orkaitėje.
Aš dar karštus patepiau citrinos sulčių - cukraus plakiniu, galima pašlakstyti glajum ar šokoladu, bet atvėsintus.
Nusižiūrėta čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą