2013 m. lapkričio 21 d., ketvirtadienis

Kiaulienos - grybų maltinukai

Labai paprastučiai, greit pagaminami, skanūs, minkštučiai...


~ 500g maltos kiaulienos ( pas mane buvo mentė)
~2 geras saujas virtų grybų
1 kiaušinis
druska, pipirai, mėgiami prieskoniai
2 valg.š. džiūvėsių į tešlą  ir apvoliojimui

Gaminimas: Į dubenį dedame maltą kiaulieną, elektriniu smulkintuvu iki košelės susmulkintus grybus, prieskonius, mušame kiaušinį, beriame džiūvėsius. Viską labai gerai išmaišome. Truputį paliekame pastovėti. Drėgnomis rankomis darome pailgus ar apvalius maltinukus, apvoliojame džiūvėsiuose ir apkepame aliejuje. Sudedame į puodą, užpilame verdančiu vandeniu, dedame šaukštą grietinės ir patroškiname apie 20 min.
Einame ragauti ;))


4 komentarai:

  1. mmmm kaip skaniai atrodo,net seile istyso :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jei galite, parasykite, koks cia darzoviu garnyras?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Salotytes - kas po ranka pakliuvo- pekino kopustas, agurkas, morka, petrazoles, porai druska, cukrus, slakelis obuoliu acto, truputis majonezo. Dar galite prideti saliero lapkociu, paprikos, pomidoro. Niekad nesinaudoju jokiais receptais, viska is akies ir ka turiu ;)

    AtsakytiPanaikinti