2014 m. balandžio 6 d., sekmadienis
"Velniški" sprandinės gabalėliai
~1 kg sprandinės (pas mane buvo 1.200kg)
6 - 7 skiltelės česnako
3 valg.š. pomidorų padažo
100 ml kefyro
druska, pipirai
maltas muskatas, kalendra
"Baivos" prieskoniai "Velnio užkandėlė"
pora saujų džiovintų slyvų
Gaminimas: sprandinę supjaustom maždaug 2 cm storio kepsniais, o tada dar išilgais gabalėliais. Visas kitas sudedamąsias dalis, išskyrus slyvas, sumaišom ir šia košele gerai įtrinam mėsos gabalėlius. Mėsytę paliekam marinuotis nors porai valandų, tik nepamirštam vis pagniaužyti, kad geriau įsigertų marinato.
Pasimarinavusius sprandinės gabalėlius dedame į kepimo rankovę, apiberiame džiovintom slyvom, jei mėsa sugeria visą marinatą, įpilame ir šlakelį vandens, užrišame galus, praduriame peiliu skylutę, kad galėtų išeitį garų perteklius. Kepame iki 200"C įkaitintoj orkaitėj 30 - 40 min.
Iškepus mėsytei, praplėšiame rankovę viršuje, išimame mėsytę ir slyvas kiaurasamčiu į serviravimo lėkštę, o likusį skystį supilam į dubenėlį. Palaukę kol nusistovės riebalai ir juos nugraibę, turėsime nuostabų padažą.
Mėsytė aštri, "velniška", su slyvų prieskoniu, sultinga ir tirpstanti burnoje. Galėtų būti šašlykų pakaitalu, tik be dūmelio. Mums labai patiko ;)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Cha, tik perskaičius pavadinimą jau iškart supratau, kodėl "velniški" :D
AtsakytiPanaikintiKaip tik vakar vėl maišą gėrybių iš "Baivos" parsitempiau. Jau galėtų jie man lojalaus kliento statusą suteikti :D
Bandysiu ir aš šitą mėsytę. Ačiū ♥
;)) Aš tai jau į kitą pusę per pietų pertrauką stengiuos eiti, kad netektų pro šoną praeit, nes nepraeinu ;)
PanaikintiDariau ir be velniškų prieskonių .Gavosi skaniai ,ir mano šeimynai labai patiko.Ačiū.
AtsakytiPanaikintiIrena, labai džiaugiuos, kad patiko. Pabandykite kada ir su "velniškais" - toks nuostabus tas aštrumėlis...
PanaikintiTaip gal būtų ir skanu su tais prieskoniais ,tačiau gyvenu netoli Vilniaus,o sostineje neturiu supratimo ,kur tie prieskoniai parsiduoda.Mano teta gyvena zaliakalnyje,tai kaip papulsiu į kauną begsiu pirkti prieskonių ,mazdaug zinau ,kr jie parsiduoda.
AtsakytiPanaikinti