Beklaidžiodama interneto platybėse, rusiškuose kulinariniuose puslapiuose užtikau labai paprastą cinamoninį keksą. Bet taip norėjos kažko originalesnio, tad patobulinau pagal savo skonį ;)
Ir, žinoma, jis buvo kepamas su rabarbarais...
1stiklinė - 250 ml
2 stikl. miltų
1 stikl. kefyro ar rūgpienio
1 ir 1/4 stikl. cukraus
1 kiaušinis
1/4 stikl. aliejaus
1 arbat.š. sodos ( būtent sodos)
1/2 arbat.š. druskos
400g rabarbarų
1 valg.š. cinamono
Gaminimas: Nuo viso kiekio cukraus nuimam pusę stiklinės ir sumaišom su cinamonu. Nuvalytus rabarbarus supjaustom kubeliais ( maždaug 1 - 1.5 cm) ir apibarstom trupučiu miltų. Vienam inde suplakam kiaušinį, cukrų, aliejų ir kefyrą, o kitam sumaišom miltus, druską ir sodą. Į birius produktus supilam skystus ir išmaišom, pabaigoje įmaišom rabarbarus. Kekso formą išklojam kepimo popierium, sudedam pusę tešlos, apibarstome cukrum su cinamonu, tada sudedam likusią tešlą ir vėl apibarstom ( truputį pasiliekam). Peiliu per visą tešlos gylį pamaišom sukamaisiais judesiais ir užbarstom likusį cukrų su cinamonu.
Kepam iki 180 'C įkaitintoj orkaitėj apie 40 - 50 min.
Iškepusį būtinai atvėsinam.
Labai drėgnas, kvapnus, su malonia rūgštele. Kol kas man šį sezoną geriausias ;)
Skanaus...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą