2014 m. lapkričio 9 d., sekmadienis

Aromatingoji kiaulienos mentė


1 kg - 1.5 kg kiaulienos mentės (galima ir kumpio ar sprandinės)
1 svogūnas
6 skiltelės česnako
1 valg.š. majonezo
1 valg.š. aštrių garstyčių
1 arbat.š. su kaupu medaus
malti juodi pipirai, malti kvepiantys pipirai
druska
po žiupsnį kalendros, muskato, imbiero, kumino
"Saldvos" kaukazietiški prieskoniai

Gaminimas: mėsą nuplauname, nusausiname ir ištriname paruošta košele. Košelei svogūną ir česnaką sutarkuojame smulkesne nei burokine tarka, sumaišome su majonezu, garstyčiom, medum ir visais prieskoniais. Įtrintą mėsytę dedam į dubenį, ant viršaus krečiam likusią košelę, dubenį uždengiam maistine plėvele ir paliekam per naktį kambario temperatūroje.
Mėsytę kišame į kepimo rankovę, apdėliojame bulvių ketvirčiais, apvoliotais mėsos marinato likučiuose, praduriame skylutę ir kepame iki 200"C įkaitintoje orkaitėje nuo 1 val iki 1 val 30 min, priklausomai nuo mėsos gabalo storio. Įpusėjus kepimo laikui, temperatūrą sumažiname iki 180"C.
Skanaus ;))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą