Skanūs be proto, traškūs, greit ir lengvai pagaminami. Tiesiog nuostabūs. Paragavus abejingų nelieka...
Agurkai
krapai
česnakai
kvepiantys pipirai (galima garstyčių grūdelių, kalendros, gelsvės lapelį)
Gaminimas: agurkus švariai nuplauname ir porai valandų pamerkiame į šaltą vandenį. Išsiplauname stiklainius (500 ml arba 750 ml).
Į 500 ml stiklainį beriame:
1valg.š. su kaupu cukraus
1 arbat.š. su vos kaupeliu druskos ( paprastos, rupios)
2 valg.š. 9 % acto
pora žirnelių kvepiančių pipirų, krapų, 1 - 2 skilteles česnako (supjaustyto plokštelėmis)
pripjaustome agurkų iki viršaus stiklainio, dedame talpiai, užpilame verdančiu vandeniu, pridengiame dangteliu, statome į puodą (ant dugno būtinai reikia įtiesti kokį rankšluostėlį), pripilame šilto vandens (turi apsemti 3/4 stiklainio), užkaičiame. Kai puode vanduo užverda, paverdame 5 min, ištraukiame, užsukame ( gali būti neištirpęs cukrus, tai paprasčiausiai pasukinėjame stiklainį kol ištirpsta), apverčiame ir sudėję kitus taip pat padarytus stiklainius, šiltai apklojame.
Į 750 ml stiklainį:
1 valg.š. su kaupu ir 1 valg.š. nubrauktas cukraus
1 arbat.š. su kaupu druskos
3 valg.š. 9% acto
visa kita taip pat kaip ir 500 ml stiklainiui, tik kaitinam 7 min
Labai rekomenduoju. Labai patogu marinuoti, galima daryti tik po kelis stiklainius.
Kitaip agurkų beveik nemarinuoju, nes šie - idealūs. Tokie skanutėliai, saldžiarūgščiai...
Aciu rytoj isbandysim recepta.
AtsakytiPanaikintiIšbandyta. :) Agurkai labai labai skanūs.
AtsakytiPanaikintiAciu, Monika. Smagu girdet, kad patiko
PanaikintiVakar ir aš dariau... per saldūs. Arba reikia druskos daugiau, arba cukraus mažiau... bęt tikrai traškūs..
AtsakytiPanaikintiNa, tas saldumas skonio reikalas. Man, asmeniškai, skaniau saldesni, nei sūresni :) Pasikoreguokite pagal save ;)
Panaikintio aš šiandiena darysiu šiuos agurkiukus. Nesu labai gabi šiuose reikaluose:), bet pagal šį receptuką pernai gavosi,net pati stebėjausi:)
AtsakytiPanaikintiLiuks receptas pernai isbandziau .Buvau susilauzes koja tai sis receptas isgelbejo,nereikia virint marinato po kelis kartus uzpilinet.Kam patinka astriau gali aitriuju pipiru imest,o del saldumo tai neragaukit is kart o po keliu menesiu ,pamatysit.
AtsakytiPanaikintidariau praeitais metais, darau ir siais! suuuuuuper labai skanus visko uztenka nerealiai! svarbu nepervirti, kad butu traskus. Aciu
AtsakytiPanaikintiLabai skanūs agurkėliai.Geras receptas.Ačiū.
AtsakytiPanaikintiDėkoju už receptuką-pabandysiu-manau,kad bus gardūs.
AtsakytiPanaikinti