2013 m. liepos 30 d., antradienis

Malta mėsytė su cukinija

Labai paprastas ir labai mūsų mėgiamas patiekalas. Labai dažnai gaminamas, nepabostantis.


~ 400 - 500 g maltos liesesnės kiaulienos ( gali būt ir paukštiena ar jautiena)
1 vidutinė cukinija
1 saldžioji paprika
2 galvutės česnako ( mano nedidelės)
5 - 6 lapeliai šviežio baziliko
~ 200 - 300 ml pomidorų padažo
prieskoniai ( chmeli suneli, chimi churi, saldžiosios ir aštriosios paprikų milteliai, pipirai ar dar kokie jusų mėgiami)
druska
truputis aliejaus

Gaminimas: įkaitintą didesnę keptuvę (troškintuvą) pašlakstome aliejumi, sudedame faršą ir vis pamaišydami, kepiname. Mėsytė turi atsiskirt ir apkept tokiais gabalėliais, kaip sumalta. Tada sudedame kapotą česnaką ( čia jo tinka nemažai), pakepiname maišydami, įpilame truputį vandens, beriame prieskonius ir troškiname vis pamaišant  ~ 10 min. Tada sudedame kubeliais pjaustytą papriką ir cukiniją. Neišsigaskite, cukinijos iš pradžių atrodo labai daug,


bet kepdama ji susitraukia, susmunka ir valgant man jos vis trūksta ;)
Kai cukinija pradeda skaidrėt, pilame pomidorų padažą ir dar vandenuko iki norimo padažo skystumo. Troškiname, kol cukinija pasidaro skaidri, bet stebime, kad nepasileistų. Pagal skonį dedame druskos ir pabaigoje kapotą baziliką. Išjungiame, uždengiame ir nors 10 min palaikome.
Labai skanu su šviežiomis mažomis bulvytėmis.


Bet tiks ir su ryžiais ar kaip padažas spagečiams.
Labai paprasta, greita, skanu ir taupu ;)

2 komentarai:

  1. ka det vietoj padazo pomidoru? kas dar tiktu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Frezija, galima pomidoru pastą, ar patroškinkite ir sublenderiuokite pomidorus. Tik tada reikės daugiau prieskonių

      Panaikinti