3 kiaušiniai
9 valg.š. cukraus
9 valg.š. aliejaus
9 valg.š. pieno
9 valg.š. su kaupu miltų ( 4 iš jų dėjau rupių kvietinių)
1 arbat.š. kepimo miltelių
1 arbat.š. gesintos sodos
šaldytų arba šviežių uogų (aš dėjau šaldytas vyšnias)
Gaminimas: kiaušinius išplakam su cukrum, aliejum ir pienu, tada įmaišome miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir gesinta soda. Kepimo formą patepame sviestu, pabarstome džiūvėsėliais, sukrečiame tešlą, pridėliojame uogų ir kepame iki 180"C įkaitintoje orkaitėje. Kepa 35 - 40 min.
Ištrauktą galima apibarstyti miltiniu cukrumi.
Receptas iš žurnalo "Virtuvė" nr. 3 2010
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą