4 nemažos virtos bulvės
1 virta morka
1 kiaušinis
~2 stikl. miltų
druska
Padažui:
sviesto gabalėlis
grietinė
druska, itališkos žolelės
Gaminimas: dėl kelių bulvių ir morkos mėsmalės neterliojau, sutarkavau smulkesne nei burokinė tarka. Į bulvių ir morkos masę mušame kiaušinį, beriame druską ir miltus ir labai gerai išminkome. Miltuotom rankom suvoliojam piršto storio volelius, supjaustom apie 5 cm ilgio. Pirštelius dedam į verdantį pasūdytą vandenį ir kai iškyla, verdam apie 10 min.
Per tą laiką pagaminam padažiuką: į keptuvę dedam truputį sviesto, grietinės, pilam truputį vandenuko, maišom iki vientisos masės ir kol nepradeda burbuliuot, tada beriam druską ir itališkas žoleles. Dar gerai išmaišom ir išjungiam.
Pirštelius pilam į rėtį, nubėgus vandeniui verčiam į lėkštę ir užpilam padažu. Einam ragauti...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą