Labai skanūs. Panašūs į lietinius, tik storesni. Kaip tik pavasarinei vakarienei ;)
500 ml kefyro
50 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
1/2 arbat.š. sodos
2 kiaušiniai
250 g miltų
2 valg.š. aliejaus
1 valg.š. sviesto
1 valg.š. medaus
Gaminimas: kefyrą pašildome (reikia maišyti, kad nesutrauktų į varškę ), įdedame sodą ir išmaišome. Beriame cukrų, druską, vaniliną, įmušame kiaušinius ir gerai išplakame šluotele. Beriame miltus ir gerai išmaišome, pabaigoje įmaišome aliejų. Kepame aliejumi pateptoje keptuvėje, pilame maždaug po samtį tešlos, apverčiame mentele. Išimtą blyną patepame su medumi išlydytu sviestu ir susukame voleliu. Patiekiame šiltus prie arbatos ar kakavos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą