250 g margarino
300 g miltų
1 valg.š. vandens
obuolių
cukraus ir cinamono apvoliojimui
1 kiaušinio aptepimui
Gaminimas: Miltus išsijojam ant lentos, stalo ar į platesnį dubenį. Į juos, vis pamiltuojant, burokine tarka sutarkuojam margariną, po to visa tai dar patrupinam rankom, kad margarinas gerai apsiveltų miltais ir pasmulkėtų gabalėliai. Į šią masę sudedam varškę, pašlakstom šaukštu vandens ir veldami rankomis po truputį suminkom į vieną gniutulą. Gaunasi toks tešlos rutulys.
Jį vyniojam į maistinę plėvelę ir dedam į šaldytuvą nors parai laiko.
Atsipjaunam po gabalėlį tešlos, kočiojam maždaug 0.2 - 0.3mm storio blyną, supjaustom apie 1.5 cm juostelėm. Nuvalytus ir išimtais sėklalizdžiais obuolius pjaunam į 8 dalis, voliojam cukraus ir cinamono mišinyje ir apvyniojam tešlos juostele nepaliekant tarpelių. Dedam sausainukus į blėtelę, išklotą kepimo popieriumi, aptepame kiaušinio plakiniu ir pabarstome cukrum su cinamonu. Kepame iki 180"C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min, kol gražiai parunda.
Išsiverdame kavos ar arbatos ir einame skanauti ;)
Labai ačiū .Labai skanūs sausainiai.
AtsakytiPanaikinti