Truputį perdariau amerikietiskų blynelių receptą ir gavos nerealūs, stori, tokie keksiniai, minkštučiai blynučiai.
2 kiaušiniai
250 ml kefyro
250 ml kreminės varškės ( naudojau lenkišką)
60 ml cukraus
120 ml aliejaus
500 ml miltų
2 arbat. š. kepimo miltelių
1 arbat.š. sodos
žiupsnelis druskos
Gaminimas: vienam inde sumaišome miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius ir sodą, kitam - kreminę varškę, kefyrą, aliejų, kiaušinius. Tada įmaišome birius produktus į skystus (bet neilgai, tik kol nelieka sausų produktų) ir palekame 20 - 30 min pastovėt.
Keptuvę patepam aliejum, dedam po šaukštą tešlos, su dideliais tarpais, uždengiam dugnu ir kepam ant lėtos ugnies, kol neatsiras skylutės, tada atidengiam, apverčiam ir baigiam kept atidengtus.
Tiekiam su uogiene, grietine, tirpintu sviestu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą