Kadangi labai mėgstu džiovintas slyvas, ypač jų derinius su mėsa, tai gavos štai tokie kepsniukai. Nieko ypatingo, bet gražu ir gardu.
Sprandinė ( tiek, kiek bus valgytojų)
1 valg.š. majonezo
1 arbat.š. garstyčių
keli svogūnai
dž. slyvų ( ėmiau kepsniui po slyvą)
gabalėlis fermentinio sūrio
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių
Gaminimas: sprandinę supjaustom 1,5 cm storio kepsniais, pamušam, pabarstom prieskoniais, druska pipirais ir paliekam pasimarinuot apie 2 val ( aš laikiau per naktį).
Svogūnus supjaustom plonais žiedeliais, slyvas - šiaudeliais, sūrį sutarkuojam, majonezą sumaišom su garstyčiom.
Blėtelę sudrėkinam vandeniu, išdėliojam mėsytę, patepam majonezo ir garstyčių mišiniu, dedam svogūnus, tada slyvas, ir apiberiam sūriu.
Į blėtelę įpilam truputį vandens ir šauname į iki 190" - 200" C įkaitintą orkaitę. Kepam 20 - 30 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą