Šio torto receptas pas mane jau kokia 15 metų. Žinoma per tiek laiko jis truputį patobulėjo. Vis laukiau progos, kada galėsiu iškept ir pasidalint. Sulaukiau!
Kepiau šį tortuką sesers gimtadienio ir dukterėčios Sutvirtinimo Sakramento proga. Buvo nerealus. Gaila, kad jau tik buvo...
Tešlai:
250 g sviesto
200 g grietines
žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
9 valg.š. su kaupu kvietinių miltų (~400 - 450 - 500g)(priklausys nuo miltų, kiaušinio dydžio)
Kremui:
500 ml pieno
250 g cukraus
1 pakutis vanilinio cukraus
1 valg.š. miltų
1 valg.š. bulvių krakmolo
2 kiaušiniai
200 g kambario temperatūros sviesto
Gaminimas: didelės lentos vidurį, ar ant kito nemažo paviršiaus suberiame tešlai skirtus miltus, imame burokinę tarką ir vis pamiltuojant, sutarkuojame iš šaldytuvo išimtą sviestą. Tada viską kapojam dideliu peiliu iki smulkių kruopelių. Miltų-sviesto masėje padarome duobutę, beriame druską, dedame pusę kiaušinio ir pusę grietinės, ir vėl viską kapojame peiliu, kol, maždaug, susimaišo. Tada sudedam likusį kiaušinį ir grietinę ir vėl kapojam. Gerai sukapotus trupinius rankomis suspaudžiam į rytulį, jį padalinam į 6 - 8 lygias dalis, padarom delno dydžio blynelius, suvyniojam kiekvieną į maistinę plėvelę ir padedam į šaldytuvą mažiausiai 2 valandom.
Po 2 valandų imam po vieną blynelį ir kočiojam tiesiai ant kepimo popieriaus, kiek galima ploniau (2 - 1 mm). Gali reikt pabarstyt miltais. Iškočiotą blyną apipjaunam pagal norimą dydį. Aš dažniausiai naudoju 28 - 30 cm torto formą (jei kepate iš vienos porcijos, kočiokite mažesnį). Nuopjovas paliekam ir viską perkeliam į blėtelę. Kepam iki 200"C įkaitintoje orkaitėje kol lengvai parunda,
Iškepę papločiai truputį susitraukia, deformuojasi.Kuo jie daugiau išsipučia, tuo geriau, susidaro daugiau sluoksnių.
Per tas 2 valandas kol tešla būna šaldytuve, galime išsivirti kremą: pieną užkaičiame; cukrų, miltus ir krakmolą sumaišome, tada įmaišome paplaktus kiaušinius ir vanilinį cukrų. Gautą tyrelę plona srovele pilame į verdantį pieną ir gerai maišome. Maišant paverdame ~5 min ir atvėsiname iki kambario temperatūros.
Kambario temperatūros minkštą sviestą išplakam mikseriu iki purumo, tada plakant vis dedam po šaukštą išvirtos atvėsusios masės. Kartais įtarkuoju truputį citrinos žievelės.
Ant padėklo, tortinės ar lygios lėkštės dedame paplotį lygiąja puse į apačią, tepame kremu ir dedame kitą paplotį pūslėta puse į apačią, truputį paspaudžiam. Taip surenkam visą tortą. Visi kiti papločiai dedasi pūslėta puse į apacią. Vieną sluoksnį man patinka pertept juodųjų serbentų ar spanguolių uogiene. Surinkto torto viršų ir šonus taip pat aptepame kremu. Tada sutrupiname keptas nuopjovas ir tais trupiniais apibarstom ir torto viršų, ir šoniukus. Dedame į šaldytuvą nors per naktį, kuo ilgiau šaldytuve stovi, tuo skanesnis.
Puošiame miltiniu cukrumi, kakavos milteliais, ar kaip sugalvojam, prieš tiekdami, nes stovint ornamentai sudrėksta.
Maniškis šį kartą buvo toks paprastutis ;) , bet neprastutis ;)))))))
pirma syki savo gyvenime kepiau torta ir pasirinkau sita.padariau savo sunaus gimtadieniui ,tiek as ir visi sveciai apsilaize pirstus .buvo tikrai skanus .aciu uz recepta ir kad taip gerai isaiskinat kartu su nuotraukomis :)****
AtsakytiPanaikintiLabai ačiū už pagyrimus, Ramune. Net paglostė širdelę. Labai džiaugiuos kad patiko ir pavyko. Kepkite ir toliau ;))
PanaikintiNiekada nesu rasiusi komentaru. Bet nusprendus pirma karta gaminti si torta nnusteba savo rezultatu. Super. Laukiu kada galesim skanauti. Aciu uz puiku recepta.
Panaikintilabai dziaugiuos, kad viskas pavyko, skanaus jums
PanaikintiKepiau ir aš šį tortą, tikrai labai skanus ir visiems ragavusiems patiko :) nors ir nelabai man su juo sekesi :D pagal mane, tai man ir teslos pritruko ir kremo, gal kita karta, o jis tikrai bus, bandysiu is dvigubos normos, kad gautusi bentjau panasiai kaip pas jus :) ačiū už tikrai puikų receptą ;)
AtsakytiPanaikintiDaiva, džiugiuos kad patiko. Pas mane šitas iš pusantros normos. Iš dviejų gaunas LABAI didelis ;)
PanaikintiNoriu paprašyti Jūsų patarimo: norėčiau iškepti trijų aukštų tortą, kaip manote ar tam tiktų būtent šis Napoleonas? Įdomu ar jis labai nesusmegtų... :) Kolkas Šis Napoleonas Favoritas iš visų gamintų tortų, tad kolkas kitokio gaminti nesinori, o reikia didelei progai triaukščio tortuko ... :D
PanaikintiDaiva, manau tikrai galite kepti, tik antra ir trecia sluoksnius nedarykite aukstus. Siaip susmegti tikrai nesusmegs, kol nepjausite. Tad, manau, pjaustant, reiktu tiesiog atskirti po auksta ir pjauti atskirai, nes būtent pjaunant ir susispaudzia tie sluoksnelai. Manau tikrai turetu viskas gerai gautis. Sėkmes ;))
PanaikintiOho kaip greitai sulaukiau atsakymo :) Ačiū už patarimą, bandysiu tuomet :)
AtsakytiPanaikintiNa, taip jau pasitaike, kad prisijungiau ;))
Panaikintisveiki,kepiau ir as si torta,su minkle sekesi ne kaip,,nesiseke man kapoti is pradziu viskas atrodo normaliai,bet paskui tesla pradejo sulipineti I gumulus ,nesikapojo man ji I smulkias kruopeles,kai idejau kiausini su grietine,tai is vis paliko skysta,nejos kapoti.dejau ddaug miltu,jau zadejau ir pro langa tesla mest :).bet siaip ne taip pasidare man toji minkle.jau galvojau sakes neiskeps man paploteliai,be reikalo tiek vargau.bet..paplociai iskilo kuo puikiausiai,tortas gavosi Superinis!!:)kita karta ir vel kepsiu,tik galvoju gal sviesta reiketu saldiklyje truputi palaikyti ,kad butu kietokas ir lengviau kapotusi.
AtsakytiPanaikintiNa as tikrai saldiklyje nelaikau, bet isimu is saldytuvo ir iskart tarkuoju. jau nemazai metu kepu, lyg ir visad normaliai gaunas. Gal labai silta patalpoje buvo?
PanaikintiNa, bet svarbiausia, kad gavos ;)
sweiki o ka galima vietoi krakmolo deti? aciu uz atcakyma
AtsakytiPanaikintiNa pabandykite dar šaukštą miltų, bet nežinau ar gausis rekiama konsistencija. Galite dėti ir kukurūzų krakmolą, nebūtinai bulvių.
Panaikintiir as bandau dabar kept. tikiuos pavyks
AtsakytiPanaikintiTikrai pavyks. Jis negali nepavykt. Nera toks sudetingas, kaip atrodo ;))
PanaikintiAciu uz skanu tortuka. Kiek bandziau daryti Napoleona, pagal kitus receptus, niekada neiseidavo. Cia vienas is geriausiu. Apsilaizem pirstukus:))) Sita recepta perrasysiu i savo kepiniu knygute:) ir butinai darysiu kita karta.
AtsakytiPanaikintiAčiū, Viola, labai džiaugiuos kad pavyko ir patiko. Gal jis ir nėra tas tikrasis, bet man taip pat patinka. Kitokio recepto net nenoriu išbandyt ;) Skanių Jums akimirkų ;)
PanaikintiPirmą kartą kepiau torta ir gavosi, labai patiko visiems. Akimirksniu suvalgeme. Aciu Jums uz si puiku recepta.Kepsiu tikrai ne karta. :)
AtsakytiPanaikintiTikrai šaunu. Keliate nuotaiką prieš šventes. Kepkite, kepkite, kepkite... Niekada nereikia bijoti bandyt, nes nieko nėra neįmanomo ;))
PanaikintiO tortukas gaunasi trapus,ar jis labiau prie minkštesnių?
AtsakytiPanaikintiRasita, kaip ir dauguma "Napoleonų", kuo ilgiau stovi šaldytuve, tuo labiau minkštėja, bet sluoksneliai išlieka. Jis ne tešlinis, bet ir ne lūžtantis. Net nežinau kaip paaiškinti. Jis ir trapus ir minkštas, bet netoks minkštas kaip medaus tortas ar biskvitiniai ;) Nežinau ar atsakiau jums
Panaikinti:-) sveiki,kepiau si torta pries kelias dienas, sunaus gimtadienio proga -tai jo megstamiausias tortas.Viskas pavyko puikiai, tik krema dariau kitaip.Kremui pieno as naudojau 1l . Piena uzviriau su cukrumi,sviesta istirpinau ir i ji suberiau apie 200ml miltu,berti po truputy ir greitai maisyti, gaunasi tirsta kose,tada i ja pamazu pilti piena ir gerai maisyti,as tai dariau pasitelkusi el.plaktuva dar kitaip vadinama mikseri.Atsargiai ,kad jusu neaptaskytu karsta mase. Kai viskas ygauna vientisa mase,ymusiau pora kiausinio tryniu,velgerai isplakti ,tada dar slakely brendzio -del aromato ir viskas.o tolimesni darbai pagal jusu recepta.Gavosi nuostabus tortas ,kury valgeme praejus keturioms valandoms ,buvo nuostabaus skonio.Aciu uz toky issamu receptuka.
AtsakytiPanaikintiJola prašom. Kaip gerai kad galejote pritaikyti savo kremą.
Panaikintio as siuo metu ji kepu ,sunaus gimtadieniui , tikiuosi pavyks:)
AtsakytiPanaikintiVioleta, tikiuosi bus viskas gerai. Parasykite ar pavyko ir ar patiko. Lauksiu.
Panaikintilabai skanus tortukas! tik minkant labai kibo tesla....
AtsakytiPanaikintiMinkyti tai nereiktu. Tik kapojam peiliu, o veliau suspaudziam i rutuli. Kuo daugiau yra kontakto su rankomis, tuo labiau nuo silumos tirpsta sviestas. O ir patalpoje, kur kapojama tesla, turetu but vesiau. Na bet svarbiausia kad gavos ir kad patiko ;)
Panaikintika daryti jei kremas gaunasi skystokas??
AtsakytiPanaikintiO skystas gavos virtas pudingas ar jau sumaišius su sviestu? Jei jau su sviestu, tai gal per šiltas buvo pudingas? Palaikykite šaldytuve, tada vel paplakite. Jei tik pats pudingas, tai gal nepakankamai pakaitinote ar proporcijas netokias sudejote? Bandykite dar pakaitinti arba teks virti kitą. Man nei kartelio nėre iškilus tokia problema.
PanaikintiO sakykit, jei tiesiog kremui sumaišius kondencuoto pieno su sviestu, įtarkuoti šiek tiek citrinos žievelės... nesigautų toks pat kremas, ar šis jūsų kremas kitokio skonio?
AtsakytiPanaikintiNa toks pat tikrai nesigautu, bet pameginkit. Jusu "Napoleonas" bus kitoks;))
PanaikintiO kiek gramų vanilinio cukraus ? Nes nevisuose pakeliuose būna vienodas kiekis :)
AtsakytiPanaikintiAs dedu ta pati maziausia pakuti arba du saukstelius su kaupu
PanaikintiO čia receptas vienos normos, ta prasme, kad jei tiek įdėsi ir gausi tuos 8 papločius ?
AtsakytiPanaikintiAr kremas pakankamai tirštas tepti peiliu.?
Panaikintitaip, iseina nedidelis torciukas. Mano, kuri matote nuotraukose, keptas is pusantros normos. Taip, kremas ter6tokas, normaliai tepas peiliu.
PanaikintiAs visada darydavau ji su sluoksniuota tesla, bet ryt dukrytrs gimtadienis ir kaip tycia teslos neradau pirkti, tad darau pagal jusu recepta, tesla jau saldytuve, biski bijau kad neiseis papliciai, bet butinai parasysiu ar pavyko :)
AtsakytiPanaikintiNebijokit, Aleksandra, tikrai turetu pavykt. Na lauksiu pasidalinimo, kaip jums pasiseke
PanaikintiNa ka galiu pasakyt GAVOSI! :) Aciu labai uz nuostabu receptuka, taip pat dariau is 1.5 normos ir gavosi 8 lakstai, o ragausim vakare nors jau zinau kad skonis bus pasakiskas!
PanaikintiLabai šaunu ;) Dabar nereiks pirkti, visada galesite savo tesla daryti
PanaikintiJūsų tinklalapio esu fanatė .Išbandziau ir šį torto receptą .Niekada nesigavo tirstas kremas.Dabar viskas okei .Dėkoju.
AtsakytiPanaikintiNorėjau pasidomėti, su kokia uogiene skaniau pertepti tą vieną sluoksnį: juodųjų serbentų, ar spanguolių?
AtsakytiPanaikintiMan asmeniškai su juodųjų serbentų, nes labai juos mėgstu ;)
PanaikintiAčiū Jums labai už šį receptą. Šiandien jau kepsiu trečią kartą, labai jau skanus tortas :) ir vis dėlto skaniausia su juodųjų serbentų uogiene, išbandyta! :)
PanaikintiTikrai taip. Pritariu. Su juodaisiais skaniausia. Labai smagu, kad kepate ir viskas pavyksta. Skanaus ;)
PanaikintiBe galo skanus torčiukas gavosi. Super!!! labai ačiū už receptuką, visiems labai patiko :) dabar tik ir kepsiu šį gražuolį įvairioms progoms :)
AtsakytiPanaikintiAčiū už gražius žodžius. Kepkite į sveikatą
PanaikintiLabas Ina,Na tikrai Tortas man patinka,nes kaip mama kepa,viskas skanu :),Tik labai riekia ideti daug darbo,bet nesvarbu :) Ačiū Ina :)
AtsakytiPanaikintiLaba. Na labai džiaugiuos, kad patinka. Kai įprasite, nebeatrodys kad darbo daug ;). Skanaus Jums ;))
PanaikintiLabuka. Sakykit ar tesla i pati gala turi buti lipni ar trupiniai?
AtsakytiPanaikintiSveiki. Na neturi but visiski trupiniai, bet ir ne kose. Kapojant i pabaiga tiesiog pradeda lipt i kruva, tai tada imu rankomis ir sus paudziu. Po truputi zeriu tuos trupinius i viduri ir spaudziu, kol nesigauna kaip rutulys ar desra. Bet tik neminkykit ilgai, nes nepasidarys sluoksneliai.
PanaikintiNa as dariau is pusantros normos tai man ta tesla kai idejau kiausa ir grietine is trupiniu gavosi tysalas labai skystas,tai teko dadet labai miltu :) ir gavosi vel ne trupiniai o tokia kaip tesla pjaustyta :) bet gavosi tortukas :)
PanaikintiO miltu ir idejote is pusantros? Gal pamirsote? Na man taip nera atsitike, o gal sviestas minkštas buvo ar labai šilta? Viskas turi įtakos. Bet svarbiausia, kad tortukas pavyko ;)
Panaikintisuper tortukas,esu pries tai kitus bandziusi receptus,bet vis kazko truko,sitas idealus. ;)
AtsakytiPanaikintiAčiū labai. Džiaugiuos kad patiko ir įvertinot ;)
PanaikintiSveiki, jeigu i sito torciuko biskvita ideciau cukraus, nesukristu?:)
AtsakytiPanaikintiNa siaip i sia tesla cukrus nesideda. Jau geriau pabarstykite ant iskocioto blyno, bet tik kam tas cukrus, juk kremas saldus
PanaikintiAS GALVOJU DUKRAI SU GIMTADIENIU KEPTI IS VAKARO NES KITA DIENA DIRBU IR TIK VAKARE GRYSIU TAI KAZI KAIP BUS JEI PASTOVES KOKIU 12 VAL
AtsakytiPanaikintiTik laikykite butinai saldytuve. Bus gerai tikrai, kuo ilgiau stovi tuo skanesnis
PanaikintiSveiki, bandysiu ir aš kepti šį tortuką, bet sakykit ar reikia viska daryti viena diena, ar galima papločius išsikepti pvz. prieš diena, kaip medaus tortui?
AtsakytiPanaikintiLaba, Odeta. Taip glima. Kai neturiu laiko, tai vieną vakarą susikapoju tešlą, palieku apdengtą plėvele iki kito vakaro šaldytuve. Kitą vakarą kepu, dar kitą sutepu ;)
PanaikintiLabai ačiū, savaitgaliui kepsiu ir būtinai parašysiu kaip sekėsi.
AtsakytiPanaikintiDar vienas klausimukas, kaip supratau čia receptukas vienos normos, tai jei darot iš pusantros kaip kiaušinius dedat ir pusantro ir kiek supratau kiaušinis visas ne tik geltontrynis.
AtsakytiPanaikintiOdeta, kai darau iš pusantros normos, tai dedu ir pusantro kiaušinio. Kiaušinį mušu į mažą induką, šakute paplaku truputį ir pusę nupilu ;)
PanaikintiDėkoju už receptuką, tortas visiem patiko, man pačiai gal kiek riebokas, bet tikrai skanus.
AtsakytiPanaikintiTaip, Odeta, jis riebokas, bet juk čia "Napoleonas", jis toks ir turi būti. Man jo tik mažas gabalėlis ir su stipria kava, norspažįstu tokių, kurie po tris gabalus sulapnoja ir nieko ;)
PanaikintiNuostabus tortas, viskas pavyko is pirmo karto, didziulis aciu uz recepta!!! Laaaabai skanu!!!!!
AtsakytiPanaikintiLaura, smagu tai girdėt. Vadinasi šauni šeimininkė esat ;)
PanaikintiNorejau paklausti ar i krema dedasi visas kiausinis su baltymu,ir dar ar butina deti sviesto i krema?
AtsakytiPanaikintiJurga, taip, į kremą dedasi visas kiaušinis. Ir sviestas į kremą dedasi, nes be sviesto bus tik toks pudingas. Galite truputį pamažinti kiekį sviesto. Ir dar, aš niekad nededu naminio sviesto, nes jis per riebus. Labai rekomenduoju nors vieną sluoksnį pertepti rūgštesne uogiene
Panaikintilaba,kaip suprantu jus sakute nesubadote lakstu?
AtsakytiPanaikintiAina, tikrai ne. Šis receptas to nereikalauja ;)
PanaikintiAr galite pasakyti kiek miltu deti, nes tie 9 saukstai nelabai konkretu. Ar su kaupu? O be to ir ju dydziu visokiu yra. Aciu uz atsakyma.
AtsakytiPanaikintina tiksliai aš jums negaliu pasakyti. Tokį receptą gavau, taip kepu. O šiaip tai parašyta - 9 valgomi šaukštai su kaupu, nežinau kaip dar aiškiau. Na sriubiniai šaukštai.
Panaikintisveiki o kokius miltus naudojate ? malsenos 550D ? DEKUI.
AtsakytiPanaikintiVisus kvietinius išskyrus "Ekstra" ir pačius prasčiausius, jei neklystu, žymimus skaičiais 812
PanaikintiAčiū už puikų receptą, pavyko puikiai tik miltų šiek tiek daugiau dėjau, o šiaip tortas gavosi nuostabus, šeimyna jau nori pakartojimo.
AtsakytiPanaikintiŠaunu, labai džiaugiuos, Tai šventėms būtinai pakartokit
PanaikintiSveika Ina.Noriu paklausti,ar vietoj sviesto galima naudoti margarina kepiniams?Aciu
AtsakytiPanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiLaima, iš patirties patariu nors per pusę maišyti su sviestu. Nors galite pabandyti ir vien tik su margarinu. Tik su sviestu skaniau ;)
AtsakytiPanaikintiLabukas Ina,kaledoms kepiau torta su margarinu.Nepaklausiau jusu patarimo,tai gavosi ne koks.Bet dabar naujiems metams padariau viska pagal jusu receptuka.Jauciu,kad bus superinis.Rytoj valgysim.Koks skonis parasysiu veliau.Linksmu jums svenciu.P.S. kucioms kepiau pagal jusu receptuka skumbryte,super visiems lb patiko.Aciu
AtsakytiPanaikintiNa tai labai smagu tada. Nepaklausete, pabandete, dabar zinote ;) na tikiuos dabar patiks. Jums taip pat graziu svenciu ir skaniu patiekalu
PanaikintiLabas rytas. Šiandien mėginsiu kepti Jūsų tortą. Tik norėjau pasitikslinti, į kremą miltų ir krakmolo šaukštai nubraukti ar su kaupeliu?
AtsakytiPanaikintiAurosoma, jei dar nepavelavau, tai dedu su nedideliu kaupeliu
PanaikintiJau buvau pagaminusi, bet dėjau su vos vos kaupeliu. Bijojau padauginti. Kepti sekėsi neblogai. Viršaus apibarstymui man vien likučių neužteko, išsikepiau pirktinės sluoksniuotos tešlos lapelį. Aš du sluoksnius uogiene sutepiau. Kas ragavo, sakė labai skanus. Ačiū!!!
PanaikintiAurosoma, labai dziaugiuos. O man dar ir lieka trupineliu ;)
PanaikintiLabas vakaras, Ina.
AtsakytiPanaikintiNoriu Jūsų patarimo. Jei papločius iškepsiu vieną dieną, o sutepsiu tik kitą, tai kaip geriau juos laikyti: maišelyje plastikiniame ar tiesios apdengti medžiaginiu rankšluosčiu?
Ačiū.
Aš tik nuo dulkių pridengiu rankšluosčiu. Jie ne biskvitiniai, neapdžius ;)
PanaikintiSveiki, Ina.
AtsakytiPanaikintiTai aš rašiau komentarą 2015 m. vasario 5 d. dėl paplotėlių....
Šiandien dariau tešlą, tai gavosi tikras nesusipratimas man su ja :(. Nes miltų laaaabai mažai (dariau tešlą iš 1,5 normos produktų...tai miltų būtų apie 13, 5 šaukštų). Kai sukapojau sviestą ir įdėjau grietinę, kiaušinius, tai gavosi tiesiog pliurė. Apie kapojimą peiliu tik pasvajoti galėjau :(....dėjau papildomai miltų ir nemažai, dar tiek pat, tai tikrai. Kepsiu tik rytoj paplotėlius, tai bus matyt kas gausis.
Pvz. radau vieną receptą torto "Napoleonas", tai matau, kad recepte: 1 puodelis pieno, 400 gr margarino,1 kiaušinis ir 5 STIKLINĖS miltų. Pagal Jūsų receptą 300 gr. grietinės, 375 gr sviesto, 1,5 kiaušinio ir tik 13,5 ŠAUKŠTO miltų.
Ina, o Jūs senai darėte tortą, gal galite nufotografuoti kaip tešla atrodo, kai įdedate grietinę ir kiaušinius...Patiko Jūsų receptas, bet ar tikrai su miltų kiekiu viskas gerai?
Danguole, tikrai su miltų kiekiu viskas gerai. Jau daug metu kepu šį tortą, niekada nebuna jokių problemų. Ar tikrai dėjote valgomus šaukštus (sriubinius) su kaupu (ne kaupeliu, o dideliu kaupu) miltų? Gal jusų šaukštai kokie mažesni, nežinau net ką pasakyt.
PanaikintiDanguole, specialiai dėl jūsų nuejau pasverti. Tokie 9 valgomi šaukštai kaip aš dedu su kaupu yra ~350g
PanaikintiAčiū, Ina, už atsakymą. Bandysiu pamatuoti kiek gramais mano šaukštas, matyt tikrai skiriasi šaukštai. Tikriausiai daug kam pagelbės, jei papildomai recepte parašytumėt miltų kiekį gramais ... :)
PanaikintiParagavau jau iškeptus paplotėlius, tai skani ir minkšta tešla.
Dabar galvoju, o kiek dėti miltų kremui, nes Jūs rašote, kad 1 šaukštą (tai būtų apie 40 g). Ina, gal galite patikslinti 1 šaukšto miltų svorį, kiek maždaug gramais tai būtų...
Ačiū labai.
Pati pamatavau savo didelio šaukšto miltų svorį (dėjau su labai dideliu kalnų, tikriausiai kaip 2 šaukštai būtų...), tai gavosi tik 28 g.
PanaikintiNa mano saukstas su kaupu apie 35 gramai, bet kremui dedu su nedideliu kaupeliu, o jei idesite ir su didesniu, nieko baisaus, bus tirstesnis kremas. Be to, ir nuo miltu daug kas priklauso. Na as si recepta gavau toki "saukstais", tai tokiu ir naudojuos, ir visad gerai budavo. Ir dar atminkite: sviestas turi but is saldytuvo ir tesla kuo maziau liesti rankomis, kad nepradetu sviestas tirpti. As tik pabaigoje rankomis suspaudziu i rutuli
PanaikintiNorėjau pasiteirauti, ar verdant kremą ir į verdantį pieną pilant miltų, cukraus, krakmolo mišinį, miltai nesulimpa į gumulėlius?
PanaikintiTikrai ne. ta misini reikia pilti plona srovele, intensyviai maisant verdanti piena, niekada dar nebuvo susoke.
PanaikintiNezinau, ar nepersjkaitete visko, ar neparasete klausdama, bet miltai, krakmolas ir cukrus, susimaiso su paplaktais kiausiniais ir vanilinu ir tada plona srovele pilama i verdanti piena gerai maisant
PanaikintiParašau savo atsiliepimą. Tortą kepiau dukrytės gimtadieniui, visiems labai patiko. Tik šiek tiek mažiau dėjau cukraus, sviesto į kremą, pertepimą dariau su bruknių uogiene. Ačiū, Ina, už visus atsakymus į mano klausimus.
AtsakytiPanaikintiNa va, smagu kad pabaigoje viskas pavyko ir patiko.
Panaikintio as kepiau siaip, tiesiog pabandziau recepta-gavosi tobulai, oypac kremas, nes man su juo nepavykdavo, tai sviestas atsiskiria, tai per skystas, tai gal meiles per mazai.. Visada i krema spausdavau citrinos sultis, bet dabar labai skanu ir be ju. Aciu tau uz issamu recepta
AtsakytiPanaikintiRaimonda, dekui uz grazius zodzius, labai dziaugiuos kad viskas pavyko
PanaikintiSveiki. Šiandien dariau pagal jūsų receptą ir patingėjau ir stalviršio pagailėjau tai kombaine pjaustymo peiliu sumaliau sviestabsu trupinukais supjausciau, išvada - gyvenimaa negriuvo o trupinukai pasidarė :D ikulus kiausini ir sudėjus grietinę gavos lyg košė, tiršta, bet aš nepergyvenanti tai atskyriau gabaliukais i dalis ir į šaldytuvą. (per ta laiką išsikepiau medutį :D ) ir kepiau, tiesa mazus papločius ir visi pūslėti gražūs, o jų gavosi 17, visas dalis dar pusiau dalinau ir kepiau maždaug 15cm skersmens (antram torto aukštui). Bet man pritraukė kremą. Gal per didelis karštis buvo? Reikia ant silpnos ugnies tas 5min kaitinti? Bet skonis nenukentėjo. Tik spalva parusvėjo nes neaumasciau perpilt iškart į kitą puodą. Bet perkoriaus ir gerai viskas. Ir aišku trūko kremo. Tik 9 lakštai susitepė tai ryt dar dadėsiu porą lapų ir iš likusių lakštų sutepsių antrą :D kiek ieškojau receptų. Net draugė davė ala patikrintą niekas taip neikrito i galvą kaip šitas. Paragausiu pasakysiu ar tiko juodieji serbentai mano gomuriui. Valfiau tik su spanguolėmus :)
AtsakytiPanaikintiNa kaip graziai cia viska aprašėte. Taip, kremą verdu ant lėtos ugnies ir maišydama. Labai smagu, kad iš visų situacijų radote išeitį. Lauksiu atsiliepimų
PanaikintiVa nebeparašiau gi. Laaaaabai skanus. Neliko nieko. Dabar vėl gaminu velykoms net du. Vieno mazai mums :D
PanaikintiNuostabus napoleonas.
Na va, pradziuginot pries sventes, nes kai kam nors nesigauna, tai pradedu nervuotis, kad gal ka ne taip parasiau ;) Skaniu svenciu
PanaikintiAs irgi kepsiu si torta 2 karta :) tiek pirmu kartu tiek antru ,dejau irgi daugiau piltu nei parasyta,nes gaunasi pliurza is teslos. sykart gaminu su 4 kart padidinta doze :) nes pirmasyk ir kremo man labai mazai buvo,norejosi daugiau. tai pat torta aptepsiu atskirai su sviestu ir cukraus pudra,nes darysiu torta su cukraus mase,reik kad tortas butu nepriekaistingai lygus. ir padarysiu 10 paploteliu,aukstesnis gausis :) Beje ryt vyro gimtadienis,ir tortas bus futbolo aikste ;)
AtsakytiPanaikintiBeje ar normalu kad tas kremas bega,labai skystas gaunasi.. per krastus isbega..?
AtsakytiPanaikintiNa itariu, merginos, kad jusu saukstai mazesni, nes tiek metu kepant, nei tesla pliurza, nei kremas skystas nebuvo. Kai kitu kart darysiu, padarysiu foto reportaza, kokia tesla buna ir koks kremas ;) Greta, skanios futbolo aikstes ;)
AtsakytiPanaikintiTinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiSveiki,Ina,sakykite ar kremui miltų ir krakmolo šaukštai nubraukti ,ar su kaupu?Ačiū
AtsakytiPanaikintiDedu su kaupeliu, bet mano saukstai dideli sriubiniai, dar nuo senu laiku, tad jei ir su didesniu kaupu idesit, nepablogins situacijos, bus kremas tirstesnis.
AtsakytiPanaikintiTuriu ir aš tokį tarybinį:)Ir kaupas kaupui nelygu,bet bandysiu.Visokį kremą bandžiau-tai per skystas,tai miltai jaučiasi,tai kažkas per tirštas.Esu su kondensuotu ragavusi-geriausias rezultatas buvo.Bet bandysiu su Jūsiškiu,nes bandelės Jūsų tobulos eina į trasą kas savaitę:)Gerai,kad anūkai nestorėja:))Ačiukas
AtsakytiPanaikintiAs , Virginija, turbut senamadiska ;) man su kondensuotu jau ne "Napoleonas", ne tas skonis ir viskas. O sis kremas dar nera nepavykes man nekart, jau daugel metu darau. Svarbiausia maisyti kad neprisviltu, ir austant, kad neuzsidetu plutele. O po to kad sviestas ir virtas kremas butu vienodos temperaturos ;)
PanaikintiLabai dziaugiuos kad patinka bandeles ;) as dar ir neradau geresnio recepto ;)
Šiandien bandau kepti, labai gražiai čia aprašyta ��
AtsakytiPanaikintiLabai tikiuos kad pavyks. Jei ka, klauskite.
PanaikintiViskas pavyko puikiai, aš dariau du sluoksnius uogienės ( pirkau spanguoles šaldytas, sutryniau ir išviriau ) labai puikus derinys gavosi, jei be uogienės man gal būtų saldoka. Tikrai labai ačiū už išsamius receptus
PanaikintiAsta, labai dziaugiuos kad pavyko. Sekmes ir toliau ;)
PanaikintiHelp!!!!!Kremuką išviriau gramas į gramą pagal receptą,bet jis dabar aušta ir toks kaip guminukas darosi...Dar sviesto nedėjau,bet jis man atrodo per kietas(:Ar pilti pieno ir iš naujo kaitinti,ar sviestas jį suskystins?Sena boba,ale su tortais man ne kas:))...Mieliau su mėsa draugauju:)
AtsakytiPanaikintiVirginija, bet ar pamaisot vis (as maisau plakimo sluotele)? Na jis truputi apstengsta, gaunas kaip pudingas. Poto i gerai isplakta kambario temperaturos sviesta dedat jo po sauksta ir plakat, kol pilnai issiplaka. Plaku elektriniu mikseriu. Manau tikrai bus viskas gerai. Kremas neturi but skystas, begantis. Nesi nervinkit. Galit ir ta pudinga mikseriu paplakt, jei jus baugu ;)
PanaikintiSurinkau tortuką,kremas labai skanus,bet visgi tirštokas,ir man jo kaip vaistinėje-tik tik užteko.Manau,pieno parduotuvėje į puslitrinį tetrapaką nedapila:))Maišiau,plakiau,gavosi purus ir skanus,bet visgi keli šaukštai pieno būtų nepamaišę:)Pertepiau spanguolėmis,visada į Napoleoną dedu spanguoles,nes juodųjų serbentų nemėgstu...Skanausime,vertinsime ir "prisiduosiu" Jums:)Tik galvoju,gal į balkoną išnešt,nes šaldytuve karalaitis vienas tupi per visą lentyną,kitiems patiekalams nėr vietos.Pamaniau,mes visos skolingos Jums mažiausiai šampano už visus tuos skanėstus ir kantrybę:)Smagių švenčių
AtsakytiPanaikintiLabai dziaugiuos. Vadinas jusu saukstai "tikri", tai kita kart dekite tik su mazu kaupeliu i krema. Na jai megstate daugiau kremo, tai tada tortui darykite is pusantros normos. As stengiuos nepadaugint, nes tortas toks riebokas, o beto priklauso ir kokio dydzio lakstai ir kiek ju.
PanaikintiSampano tikrai nereikia, man geriausia padeka, kad jums viskas gaunas ir kad darote namuose, nes dabar zmones paprate nubegt ir nusipirkt.
Tad lauksiu kaip namiskiai ivertins. Graziu svenciu ir jums. ;)
Kad ir pavėluotai,dėkoju už Napoleono tortuką.Kremo tikrai pakako,nors tepant atrodė kitaip:).Puikaus skonio,gražus pjūvis.Sekantį kartą pieną matuosiu,o sviesto gal dėsiu vos vos mažiau:).Viskas suderinta,sustyguotos proporcijos,žodžiu eilinį kartą nuoširdi padėka ir pagarba Inai.
PanaikintiVirginija, aciu uz pagyras. Tik uz sio torto recepta esu dekinga savo buvusiai siuvimo technologiai Ulijanai. Aisku jis truputi patobulejo nuo to laiko, bet jau greit bus 20 metu kaip kepu ;)
PanaikintiLabai dziaugiuos, kad gerai ivertinot ;)
Sveiki,Inga. Siaip as niekad nekomentuoju,bet si kart norejau ,jums,padekoti uz sitoki nuostabu recepta.Jau kepu si tortuka antra karta.Tikrai labai skanus paploteliai ir kremas,o svarbiausia,kad viskas iseina..Dazniausiai man tortukai nelabai kaip gaunas,bet sis tiesiog pasaka..Tad dekoju,kad pasidalinot siuo recepteliu su mumis.
AtsakytiPanaikintiAciu jums labai uz grazius zodzius. Labai dziaugiuos, kad viskas pavyksta ir kad patinka. Kepkite ir toliau, bandykite ir kitokius, tikrai pavyks. Tik truputi pataisysiu, as Ina ;) Sekmes kepiniuose ;)
AtsakytiPanaikintilabukas.siandien kepsiu pagal jusu receptuka si torciuka....tai cia duotas receptas viena norma ar pusantros?nes noreciau kad gautusi mazdaug 24cm istrizaines torciukas....
AtsakytiPanaikintiSveiki Dovile. cia yra 1 norma, jums tikrai uzteks tokiam tortui. Didesniam jau reiktu 1.5
PanaikintiSveika, norejau paklausti, jei noriu daryti tortuka kvadratini 30 cm, tikriausiai reiktu kokiu 2 normu? Aciu, Rima
AtsakytiPanaikintiNa, tikriausiai. Sis, mano darytas is 1.5. Tik is patirties nepatarciau kvadratinio, kai dariau, labai stipriai deformavosi lakstai kepant ;)
PanaikintiSveiki :-) durnas klausimas, bet man neduoda ramybes - kokio diametro turi gautis tortss is vienos normos? 28? Ar 28 is pusantros gaunasi? :-)
AtsakytiPanaikintiVisai tas klausimas ne durnas. Pasakysiu taip, visad stengiuos iskociot kuo ploniau, bet jei nepavyksta, galima ir mazesni diametra pjauti, tik reikia prisiminti, kad kepant truputi susitrauks. Jei darysite is vienos normos, bandykite dalinti i 6 dalis ir kocioti kuo ploniau, tai tada tikrai pasieksite 28 cm arba darykite mazesni. As, asmeniskai ir is vienos ir is pusantros iskocioju iki 28 cm,
PanaikintiAčiū :-) kitam savaitgaliui darysiu ir tai bus pirmas kartas baisu sugadint produktus :-)
PanaikintiO gal net ir ta viena norma imsiu per puse ir darysiu koki 24 diametra - nes is tikro 28 didokas 4 zmonem :-D
PanaikintiGaila bet nesigavo :-( iš pradziu tesla po grietines ir kiausinio idejimo gavosi viena lipni mase kuria vargais negalais atidalinau i rutuliukus. Kociojant vargais negalais pasiekiau 22 diametra, o kepant jie taip smarkiai susitrauke ir iskilo labai didelės pusles - matyt vistik reikejo sakute subadyt. Lakstai gavosi beformiai ir kokios tik nori formos ir dydzio, o kiti ir sutrupeje ir suskile. Zodziu blynas prisvilo labai gaila produktu sugadintu :-( atbaide mane visam laikui nuo panasiu tortu :-)
AtsakytiPanaikintiLabai gaila aisku, bet si torta kepu jau daug metu, visad gaunas puikiai, matote tai is nuotrauku. Kodel jums nepavyko - tikrai nezinau. Gal ka ne taip padarete? Jokiom sakutem nieko nebadau, pusleles cioje tesloje ir yra pagrindas, jos ir duoda visa efekta. Tiesiog susikaupkite ir bandykite dar. Perskaitykite visus komentarus, gal jusu saukstai per mazi, ir truko miltu, gal dar kur beda. Tiesiog dar karta atidziai isanalizuokite ir bandykite
PanaikintiViskas gavosi puikiai, aciu už receptuka :-*
AtsakytiPanaikintiVilija, nuraminot. O tai kai kam nesigauna, pradedu nervuotis, galvoju gal ka ne taip parasiau
PanaikintiLabai silti komentarai, vien jau is ju gali suprasti, kad receptas vertas demesio:) Aciu. As taip pat kepu si torta, ne taip daznai, zinoma, bet visada i krema itarkuoju citrinos zieveles ir ipilu slakeli''Romo''arba ''Brendzio'',labai praturtina kremo skoni. Pabandykit, gal patiks:)
AtsakytiPanaikintiCitrinos zieveles ir sulciu dedu visada. bet skaniausia man - sluoksnis arba du juoduju serbentu ;)
PanaikintiSiandiena pirma karta bandau pati pagaminti Napaleona=)tesla gavosi kiek tirstoka bet sudejau i saldytuva ziuresiu kaip gausis paplociai=)pranesiu koks rezultatas😉receptukas labai aiskiai aprasytas tad buvo nesunku susigaudyti😊
AtsakytiPanaikintiLabai lauksiu rezultato. Jei tesla gavos kietoka, tai kai kociosite, pirma paplotelius pasildykite tarp delnu, nes gali trupeti. Vadinas kita karta truputi maziau miltu dekite ;)
PanaikintiOi ka daryt kremas per skystas:(
AtsakytiPanaikintiSonata, atsiprasau, kad tik dabar atsakau, bet tokiu atveju ta pudinga(kaip suprantu, jis perskystas) reikia ilgiau pavirti arba bandyti dar priseti miltu(paimti dar 1 v.s, miltu, truputi cukraus, slakei pieno ir gauta kosele imaisyti i mase, pavirti)
PanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiNorejau paklausti ar verdant krema jame nelieka zalias kiausinis,as laukiuosi todel truputi neramu,nes krema pavirti reikia lb neilgai
AtsakytiPanaikintiTikrai nelieka. O ir kiausinio bijoti nereikia, nes visi mikrobai ir ligos ant luksto, o ne viduje. Pries naudojant, kiausini visada gerai nuolaukite
PanaikintiLabai skanus tortas gaunasi! Per metus 5 sugebejau tokius iskepti,tik va norejau paklausti ar kaip tesla darau butu galima sviesta pakeisti kepiniu margarinu ar pasikeistu kas ?
AtsakytiPanaikintiGrazvile, skonis. Bet pameginkite. Seniau, kepdavau su margarinu, dabar renkuos sviesta, taip man geresnis skonis.
PanaikintiSveiki, Ina. Noriu pasitikslinti: ar i krema dedamas kiausinis su baltymu? Kaip suprantu, reikia normaliai isplakti, kad nesimatytu baltymo?
AtsakytiPanaikintiNa, sakykim, taip, kaip blynams plakat.taip, baltymo neisplakto neturi matytis.
PanaikintiSveika.
AtsakytiPanaikintiNoriu kepti šį tortą Kalėdoms ir labai reiktų patarimo. Prieš šventes ir taip daug visokių rūpesčių ir ruošos, taigi.. Kiek laiko šis tortas gali išstovėti suteptas? Ar ne per anksti būtų,jei sutepčiau vėlų antradienio vakarą, o valgytumėm per Kalėdas? Gautųsi beveik 3 paros..
Tikrai ne per anksti. Tik laikykite saldytuve, ir kazkaip apdenkite, kad neprisigertu kvapu. Tiek pastovejes, bus dar skanesnis
PanaikintiSveiki.Pirma perskaičiau visus komentarus, kepti tik ruošiuosi.Man iškilo klausimas, ar negalima jau iškeptus paplotėlius apipjaustyti, uždėjus norimo dydžio lėkštę? Ačiū.
AtsakytiPanaikintiManau nepavyks. Tai sluoksniuota tesla, ji labai trapi, pjaunant gali luzti bet kaip
PanaikintiKažkaip netyčia radau Jūsų Napoleono receptą, kurį nusirašiau atidžiai perskačius ir visus komentarus. Nesu labai įgudus gamintoja, bijausi, kad ir man gali gautis skysta tešla ir visokios kitokios bėdos, bet labai smalsu pamėginti jį išsikepti. Mėginsiu Naujiesiems.Stebiuosi ir žaviuosi Jūsų dėmesingumu ir kantrybe. Jei neapsigalvosiu kepti kažką kita, būtinai parašysiu, kaip sekėsi. Su ateinančiom šventėm, gerbiama Ina. Jaukaus pasibuvimo su artimaisiais ir draugais. Pagarbiai,Violeta.
AtsakytiPanaikintiDekui, Violeta, uz grazius zodzius. Tikrai meginkit. As tikrai kartais nesuprantu, kodel kazkas nepavyksta. Be to, jei gaminate, visada sugalvosite, kad i per skysta tesla galima truputi miltu iberti, jei nesusispaudzia i gniuzula, slakeli vandens ar grietines truputi, nors kaip gali gautis per skysta, tai net neisivaizduoju ;) Jis tikrai nesunkus, gal tik taip atrodo. Svarbiausia, pasitikekit savimi. Jei kas, klauskite. Aisku,nesedziu istisai prie kompiuterio, bet tikrai stengsiuos atsakyt. Jums taip pat graziu svenciu, smagios nuotaikos ir skaniu patiekalu
PanaikintiPuikus receptas, parašyta aiškiai ir suprantamai. Kaip man 14 metų tai pavyko puikiai, nesusidūriau su jokiom problemom. Ačiū labai už receptą! ��
AtsakytiPanaikintiŽivile, smagu girdėt ir labai džiaugiuos, kad tau viskas puikiai pavyko. Sėkmingų kepinių ;)
Panaikintimes su mama dabar kepame napaleona kvepia labai skaniai:)
AtsakytiPanaikintiTikiuos, kad jums su mamyte viskas puikiai pavyks.Skanaus.
Panaikintias taip pat isbandziau si recepta,jau saldytuve stovi, laukia rytojaus. Pirmasis toks rimtas tortas mano, manau bus tikrai skanus, nes pertepimas tai toks svelnus ir purus :) Bet paplocius as formavau tik is orkaites istraukus, puodo dangti uzdejau ir apipjoviau, labai grazus ir lygus gavosi. Nekantrauju rytoj jo paragauti, bet jau zinau kad bus nuostabus skonis :)
AtsakytiPanaikintiNa va, prisitaikete kaip jums patogiau. Tikiuos tikrai patiko
PanaikintiPuikus tortas ,jau kokius 3 kartus kepiau nes vyrui labai patiko ir draugai ,su sese sake labai skanu ,beja pati pasieme si recepta sake keps irgi ,aciu puikus receptas
AtsakytiPanaikintiMarija, dėkui. Smagu girdėt, kad puikiai pavyko ir patiko. Klasika yra klasika.
PanaikintiSveiki, norėčiau ir aš pasigirti ir pagirti p. Iną :) jau trečią kartą kepu šį skanėstą ir dar nė karto nenusivyliau, o maniškiai taip ir ieško progų, kad tik šį tortuką iškepčiau :) ačiū už tikrai nuostabų receptą ;) Jūratė
AtsakytiPanaikintiAciu, Jurate. Man labai malonu tai girdeti. Kadangi su manim siuo receptu noriai pasidalino, tad ir as labai noriai dalinuos. Kepkite ir dziuginkite namiskius ;)
PanaikintiLabas akaras
AtsakytiPanaikintiAs pasidariau tesla, bet kai suspaudziau i gumula, labai birejo, ar as gal per daug miltu pridejau :)
Jei nelabai eina suspausti, byra, gali buti, kad truputi per daug miltu. Pameginkite vel patrupint ant lentos, pakapokite peiliu, idekite truputi grietines ar net slakeli vandens ir vel pakapojus bandykite suspausti. Jei bus per daug miltu, bus sunku kocioti
PanaikintiPirmą kartą kepiau tortą ir tai buvo šis napoleonas. Negaliu atsidžiaugti,kad puikiai pavyko,o skonis nerealus. Ačiū už receptuką.
AtsakytiPanaikintiRaimonda, tikrai labai džiaugiuos.
PanaikintiLabai ačiū tortas nuostabus, visada jį dabar gaminsiu.
AtsakytiPanaikintiNėra už ką. Bet man labai smagu, kad jums viskas pavyko ir patiko.
PanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiSveiki, man kažkodėl lakštai nesisluoksniavo daug, tokie nestori, tik pusleliu buvo, ką galėjau padaryti ne taip? š labai plonai kočiojau, gal kaip tik nereikia plonai?
AtsakytiPanaikintiLaba, Sandra. Na as visad kocioju tikrai kuo ploniau. Nuotraukoje tikrai matos, net 2 milimetru nesiekia. Gal minkete daugiau ar patalpoj silta buvo, tada sviestas labiau tirpti pradeda. Na, zinokit tikrai nezinau. Bet gal jums tik atrodo, kad nesusisluoksniavo. Ar torta jau pjovete? Geriausiai pjuvyje matysis
PanaikintiNa skonis tikrai geras, bet vaizdas ne toks kaip Jūsų, nėra tų sluoksniukų tiek :0 aš tikrai minkiau neskaičiuodama, o nereikia? tik suspausti? Ir kočiojau lakštas beveik persišvietė :) Persistengiau matomai :)
AtsakytiPanaikintiKita karta, tik suspauskite į rutulį, neminkykite. Nu kočiuju ir as plonai, na bet ne visiškai peršvieciamai. Svarbu skonis tinka, o kitas iseis dar geriau ;)
Panaikintiviskas :) neimanomu tortu jau nebera :D aciu labai :)
AtsakytiPanaikintiMigliau, smagu tai girdėt ;)
PanaikintiLabai skanus, tik nelabai Napoleonas :) Intenete rasite ;)
AtsakytiPanaikintiNa a6 ir nerasau, kad tai tikrasisi "Napoleonas". Na bet bent jau kremas ne su kondensuotu pienu ar rududu. :) Kiekvienas renkasi ka ir kaip kepti.
PanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiLabukas. Kiek suprantu nenaudojate "Ekstra" miltų. Kodėl? Ar nesigauna?
AtsakytiPanaikintiLabukas. Kiek suprantu nenaudojate "Ekstra" miltų. Kodėl? Ar nesigauna?
AtsakytiPanaikintiLaba diena.Kaip suprantu kalbate apie tuos, kur anksčiau kruopmilčiais ar "krupčiatka" vadindavo. Perku juos tikrai retai, o naudoju blynams ir naminiams sausainiams. Esu bandžiusi biskvita, nepatiko, tad tortams ju nenaudoju. ;)
PanaikintiO man bepilant krema i sviesta viskas kaip varske pasidare :( o namuose sviesto nebeturiu... kazin jei tepciau su tuo nepavykusiu kremu? ar geriau darytis nauja?
AtsakytiPanaikintiSandra, paprasciausiai nesusijunge kremas, ko gero neatveso pudingas iki sviesto temperaturos. Galima ideti truputi i saldytuva ir dar paplakti
Panaikintiman pudingas labai jau tirstas gavosi,bet cia ko gero pats kaltas.miltu ir krakmolo padauginau.Saukstus su gerais kaupais isoviau.Bet paskui bemaisant su sviestu prasiskiede truputi ir konsistensija superine gavos.Laukiam vakaro...
AtsakytiPanaikintiGiedriau, viskas ok, kuo tirstesnis tuo geriau. Skanaus
PanaikintiVaikystėje Napoleoną nuolat kepdavo močiutė ir mama. Bet kremą darydavo sovietinį - sviesto ir kondensuoto pieno mišinį. Ir Napoleonas visada būdavo pats neskaniausias tortas - per daug riebus ir per daug saldus.
AtsakytiPanaikintiDabar Napoleoną darau pats pagal šį receptą - visada gaunasi gerai ir visiems patinka!
Malonu, supratau, kad kepa vyriškis, tai dar maloniau. Labai vertinu vyrus, mokančius gaminti. Dar daug jums skanių "Napoleonų"
PanaikintiKepiau sau gimtadienio proga:) Sveciai liko apstulbe:) Ta citrinos zievele duoda labai gera cinkeli skoniui:)Dekoju uz receptuka:) Jus padarete man shvente :)
AtsakytiPanaikintiAna, labai smagu. Tikrai džiaugiuos, kad viskas pavyko.
PanaikintiRuosiuosi kepti si torciuka drauges vyrui gimtadieniui, gavau prasyma iskepti. Paskaiciau-vien teigiami komentarai. Ryt bandysiu kepti lakstus, nes torto reikia sestadieniui, o pastovejes jis dar skanesnis. Tik neturiu krakmolo kremui, gal niekis bus ir be jo?ir dar klausimukas ar lakstu nesulaistot?nes mano mociute lakstus laistydavo sultimis, kad gaivesnis butu:)
AtsakytiPanaikintiLinkejimai is Belgijos:)
Tortukas jau papuostas, saldytuve, laukia gimtadienio, gaila neteks ragauti,taip skaniai kvepia..
AtsakytiPanaikintiTrupuciuka vargau su lakstais, man jie gavosi per ploni, neiskilo visai, gal per daug sviesto pridejau, gal per plonus iskociojau. Vos nuemiau nuo kepimo popieriaus tolkie prilipe buvo. Dadariau dar teslos, kad nebutu per mazas tortas, kepiau is 12 lakstu, gavosi nedidukas, bet kokiu 30 cm. Kremas nuostabiai gavosi, nedejau krakmolo, uzteko tik sauskto miltu, citrinos zieveles itarkavau ir sulciu ilasinau:)
Aciu Ina:)
Tikiuosi bus skanus:)
Jolanta, tikiuosi kad buvo skanu ir kepsite dar ne karta. Gali buti, kad ir per plonai iškočiojote, o gal ir tešla truputį kitokia gavos. Iš 1 porcijos gaunas tikrai nedidukas, norint normalaus, darykite iš 1.5, o iš 2 jau didelis
PanaikintiIna , buvo tikrai skanus:) kepiau jau 5 kartus, pertepdama agrastu uogiene, isdalinau visiems, bet as sulaistau, bijau, kad lakstai nebutu per kieti valgant.Jus nelaistote.Bandysiu kita karta nelaistyti, paziuresim kas gausis:)
PanaikintiAciu dar karta:)
As ir vel kepu si torta, gal jau penkta karta. Esu ir anksciau kepus napaleona pagal kitus receptus, bet kai radau si tai kitu ir nebebandau, nes kremas tiesiog tobulas, lakstai taip pat :)Kas tik ragavo tas gyre :) As pastebejau, kad lakstus reikia plonai iskocioti, bet ne per plonai, nes kai iskocioju per plonai tai pasidaro labai labai dideles pusles, kurias veliau tepant torta tiesiog lauzau. Taip pat kepu ir is margarino ir kuo puikiausiai gaunas, svarbiausia kad margarinas butu kuo kokybiskesnis ir riebesnis apie 80 proc. Labai labai ACIU uz tobula recepta :)
AtsakytiPanaikinti