2012 m. vasario 22 d., trečiadienis

Sveikuolių keksiukai

Tikrai sveikuolių, neriebūs, spalvingo skonio, labiau tinka pusryčiams, o ne desertui  ;)

450 g avižinių dribsnių
120 g miltų
1 arbat.š. su kaupu kepimo miltelių
100 g cukraus
2 arbat.š. cinamono
žiupsn. druskos
450 ml pieno
4 valg.š. aliejaus
2 kiaušiniai
2 valg.š. medaus
200 g tarkuotų obuolių
200 g tarkuotų morkų
250 g razinų

Gaminimas: viename dubenyje sumaišome sausus produktus, kitame suplakame skystus. Į skystus suberiame sausus ir gerai išmaišome. Tada įmaišome tarkuotus (tarkavau per smulkesnę nei burokinė) obuolius ir morkas, razinas. Dedame i keksiukų formeles (aš normalių neturiu, tai naudojau popierines, galima dėti iškart į 2, kad būtų stipresnės), šauname į iki 175"C įkaitintą orkaitę ir kepame 25-35 min. Atvėsiname ant grotelių. Galima apibarstyti miltiniu cukrum.
Receptą radau čia.


6 komentarai:

  1. Tobuli keksiukai!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Norėjau paklausti, gal galima kepti kaip keksa?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gerda, na žinokit, nežinau, nesu bandžius. Pamėginkite

      Panaikinti
  3. Noreciau paklausti, ar galima kepti be razinu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galite pakeisti tuo, kas patinka - dž.spanguolėm, dž. vyšniom, dž.slyvom. O jei pamėginsit ir visai nedėti, manau taip pat nieko nenutiks. Ar bent riešutų kapotų saujalę mestelkit, skonio įvairumui ;)

      Panaikinti