Tikrai sveikuolių, neriebūs, spalvingo skonio, labiau tinka pusryčiams, o ne desertui ;)
450 g avižinių dribsnių
120 g miltų
1 arbat.š. su kaupu kepimo miltelių
100 g cukraus
2 arbat.š. cinamono
žiupsn. druskos
450 ml pieno
4 valg.š. aliejaus
2 kiaušiniai
2 valg.š. medaus
200 g tarkuotų obuolių
200 g tarkuotų morkų
250 g razinų
Gaminimas: viename dubenyje sumaišome sausus produktus, kitame suplakame skystus. Į skystus suberiame sausus ir gerai išmaišome. Tada įmaišome tarkuotus (tarkavau per smulkesnę nei burokinė) obuolius ir morkas, razinas. Dedame i keksiukų formeles (aš normalių neturiu, tai naudojau popierines, galima dėti iškart į 2, kad būtų stipresnės), šauname į iki 175"C įkaitintą orkaitę ir kepame 25-35 min. Atvėsiname ant grotelių. Galima apibarstyti miltiniu cukrum.
Receptą radau čia.
Tobuli keksiukai!!
AtsakytiPanaikintiAčiū, man ir patiko.
AtsakytiPanaikintiNorėjau paklausti, gal galima kepti kaip keksa?
AtsakytiPanaikintiGerda, na žinokit, nežinau, nesu bandžius. Pamėginkite
PanaikintiNoreciau paklausti, ar galima kepti be razinu?
AtsakytiPanaikintiGalite pakeisti tuo, kas patinka - dž.spanguolėm, dž. vyšniom, dž.slyvom. O jei pamėginsit ir visai nedėti, manau taip pat nieko nenutiks. Ar bent riešutų kapotų saujalę mestelkit, skonio įvairumui ;)
Panaikinti