1,500 kg bulvių
125 ml kefyro
3 valg.š. su kaupu manų kruopų
1 valg.š. miltų
1 kiaušinis
1/2 arbat.š. kepimo miltelių
druska, pipirai, raudonėlis
Padažui:
200 g varškės
kefyras (priklauso kokio tirštumo padažo norim)
1 didelė skiltelė česnako
druska
Gaminimas: bulves nuskutame ir sutarkuojame bulvių tarka, supilame į rėtį ir leidžiame nubėgti. Verčiame į dubenį, pilame kefyrą, išplaktą kiaušinį, kepimo miltelius, manus, miltus, prieskonius, gerai išmaišome ir palaikome kokias 5-10 min. Kepame karštame aliejuje.
Padažui varškę pertriname, dedame sukapotą česnaką, druską, pilame kefyrą ir maišome. Kefyru reguliuojame padažo tirštumą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą