2012 m. vasario 17 d., penktadienis

Keksas prie arbatos

Jau ne kartą keptas, buvo lyg ir primirštas. Receptas iš žurnaliuko "Kepimo paslaptys",

5 kiaušiniai
200 g cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
200 g miltų
1 pak. kepimo miltelių
4 valg š. pieno
250 ml aliejaus
60 g kakavos
100 g maltų riešutų

Gaminimas: kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakite, pilkite aliejų, pieną, išplakite. Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais, persijokite. Pilkite i kiaušinių-aliejais masę, išmaisykite. Galiausiai įmaišykite riešutus. Krėskite į riebalais išteptą ir džiūvėsiais pabarstytą kekso formą su skyle viduryje ir šaukite į iki 180"C įkaitintą orkaitę. Kada iškepęs, patikriname įsmeigę pagaliuką, ištrauktas turi likti švarus.
Valgome atvesusį. Labai skanus trapus keksas. Tiks ir prie kavos, ir prie arbatos.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą