2015 m. spalio 4 d., sekmadienis

Marinuoti baravykai

Grybaut galėčiau kiekvieną dieną. Tas nuostabus laikas praleistas miške atperka viską. Ir kodėl aš mieste gyvenu? Kažkoks nesusipratimas ;)


Baravykai

Marinatui:
1 l vandens
1.5 valg.š. druskos
4 valg.š. cukraus 
4 valg.š. acto 9%
koncervavimo prieskoniai, kvepiantys pipirai, lauro lapai

Gaminimas: baravykus nuvalome, išverdame (aš visus grybus verdu 40 min), gerai perplauname keliais vandenimis ir paliekame nuvarvėti.
Marinatui vandenį užverdame su prieskoniais, druska ir cukrumi, pilame actą, paverdame kelias minutes, sudedame baravykus, paverdame 5 - 10 min ir sudedame į iškaitintus stiklainius, užpilame marinatu iki pat viršaus, užsukame steriliais dangteliais, apverčiame ir apklojame šiltai kol atvės.


Žiemą mėgausimės pasakišku skoniu ir prisiminsim gražiausias rudens akimirkas ...







1 komentaras: