2015 m. balandžio 19 d., sekmadienis
Įdaryti vištų ketvirčiai
3 vištos ketvirčiai
2 mažosios vištos krūtinėlės dalys ar gabalėlis krūtinėlės
2 valg.š. vorčesterio padažo
4 - 5 skiltelės česnako ( pagal skonį)
1 valg.š. su kaupu majonezo
1 nedidelė morka
1 sauja dž.slyvų
1 sauja graikinių riešutų
druska, malti kvepiantys pipirai, kalendra, muskatas, juodieji pipirai
šlakelis aliejaus
sezamo
Gaminimas: atsargiai nepažeidžiant atlupame ketvirčių odelę iki pat sąnariuko. Sąnariuko galiuką paliekame ir nukertame kauliuką - mums lieka odelė su sąnariuku. Mėsytę nukauliname ir supjaustome gabalėliais, na maždaug 1 cm ar mažesniais, prie jų dedame ir supjaustytą gabalėlį krūtinėlės. Į mėsyte pilame vorčesterio padažą, druską, prieskonius, kapotą česnaką ir majonezą, gerai išmaišome, uždedame ant viršaus odeles, apdengiame dubenėlį plėvele ir paliekame šaldytuve per naktį.
Morką sutarkuojame, slyvas ir riešutus susmulkinam ir įmaišom į mėsytę. Odeles išsiverčiam į gerąją pusę ir atsargiai po truputį prikemšame masės, sujungiame ir susmeigiame metaliniais smaigeliais ar dantų krapštukais.
Į blėtelę sudedame siūle į apačią, truputį subadome tokiu pat smaigeliu ar dantų krapštuku, aptepame trupučiu aliejaus ir apibarstome sezamu. Į blėtelę pilame truputį vandens. Kepame iki 180"C - 200"C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min, kol gražiai apskrunda.
Išimtus atvėsiname, išimame smaigelius, pjaustome ir tiekiame.
Labai skanu ir nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyt ;)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą