Užtikau šį receptuką rusiškam receptų žurnaliukyje " Рецепты на бис". Labiausiai sudomino paruošimo būdas, tad nusprendžiau išbandyti. Nenusivyliau, nors ir nesu didelė šokoladinių pyragų gerbėja. Tikrai skanus, trapus, sodrus keksas.
250 g margarino perpus su sviestu
4 valg.š. su kaupu tamsios kakavos
375 ml cukraus
125 ml pieno
4 kiaušiniai
1/2 arbat.š. sodos
500 ml miltų
Gaminimas: Aliuminiam ar metaliniam puode ( netinka emaliuoti ) išlydom riebalus, beriam cukrų, sumaišytą su kakava, pilam pieną. Maišydami užverdam ant lėtos ugnies. Atvėsinam. Dubenyje suplakam kiaušinius, sudedam šokoladinę masę, išplakam. Sudedam sodą ir miltus, išplakam. Kekso formą išklojam kepimo popierium, pilam tešlą ir kepam 175"C temperatūroje 50 - 60 min. Ar iškepęs, tikrinam pagaliuku. Pravėsinam, iškeliam iš formos ant grotelių ir paliekam visiškai atvėsti.
Verdam kavą, pjaunamės kekso ir mėgaujamės pavasarine saule ;)
Skanaus...
Kepiau keksa ,kuris neblogai gavosi .o skonis kaip maxsimos keksiuku pavadinimu negriukai .Ačiū .
AtsakytiPanaikintiRena, smagu kad isbandete. Tu keksiuku nesu ragavus, tai negaliu palygint. O cia blogai ar gerai, kad toks skonis ? ;)
PanaikintiKepiau si keksa,gavos fantastiskas ,iskart seimyna suvalge :-) labai aciu uz puiku recepta ,taip ir toliau :-)
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuos, kad patiko ir kad čia apsilankote ;)
Panaikinti