2014 m. kovo 11 d., antradienis

Rūkytos jūros lydekos užtepėlė

Nieko ypatingo, bet labai skanu. Tikriausiai nieko nenustebinsiu, nes, tikriausiai, daug kas taip daro.
Tinka ir kasdienai, ir užkandėlių vakarėliui.


1 karštai rūkyta jūros lydeka
gabalėlis poro
nedidelis indelis konservuotų žirnelių ( galima ir kukurūzų)
majonezo
pipirų, krapų

Gaminimas: jūros lydeką nulupam, iškaulinam, pasmulkinam. Porą smulkiai supjaustom, žirnelius nuvarvinam. Į dubenėlį dedam žuvį, porą, žirnelius, majonezą ( pora šaukštų ), beriam pipirų, krapų ir išmaišom.
Paprastam pasimėgvimui dedu ant supjaustyto prancūziško batono. Vakarėliui galima iš sumuštinių duonos išspausti formelėmis skritulėlius ir paskrudinti juos orkaitėje, tada ant atvėsusių uždėti užtepėlės, papuošti. Galima užtepėlę dėti ir ant agurko griežinėlių, bus lengvesnis užkandis.
Skanaus ;)

3 komentarai: