Čia buvo kaip ir fotoreportažas (vasarą prisiminus,žuvienė verdama paskutinį liepos sekmadienį ar šeštadienį)
Na o čia mano bandymas atkartoti su trupučiu improvizacijos ;)
Šviežios žuvies būtinai su kaulais ( pas mane buvo upėtakio galva, uodega ir papilvės, jei nemėgstate raudonos žuvies, tai labai tinka karšis, karpis, ešerys, lydeka)
3 bulvės
1 didelė morka
1 svogūnas
10 karčiųjų pipirų
10 kvepiančiųjų pipirų
2 lauro lapeliai
truputis dž. saliero
maltų citrinpipirių
druskos
2 valg.š. acto 9 %
25 - 30 g degtinės
3 litrai vandens
Gaminimas: vandenį pilame į puodą ir užkaičiame. Kai užverda, dedame kubeliais supjaustytas bulves ir plokštelėmis supjaustytas morkas, svogūnus dedame cielus. Viskam užvirus sudedame žuvį ir kitas sudedamąsias dalis, išskyrus degtinę, actą ir citrinpipirius. Paverdam viską, kol daržovės suminkštėja. Pabaigoje pilame actą, citrinpipirius. Ragaujame, jei jau nieko netrūksta, pilame degtinę ir už minutės išjungiame. Paliekame pastovėti apie pusvalandį, kad suintensyvėtų skonis. Svogūnus ir lapelius išimame.
Pilame į lėkštes, dedame po šaukštą grietinės ir gerą žiupsnį kapotų krapų ( pastarųjų neturėjau).
Skanaus...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą